La Unió Esportiva Figueres ha golejat (4-0), avui, el Club Esportiu Banyoles en el derbi gironí de la jornada de Tercera Divisió. Els nois que entrena Javi Salamero, que aquesta setmana ha renovat fins el 2021, han aconseguit la primera victòria de l'any en un duel igualat fins al descans. Després d'un pal per cada equip, Ivan Vidal, al límit del descans, ha situat l'1-0 i a la represa els figuerencs han accelerat per deixar sentenciat el partit ben aviat amb tres gols seguits de Pepu Soler, Duba i Enzo. Amb aquest triomf, el Figueres puja al 13è lloc, deixa a sis punts els banyolins i el coixí amb el descens directe passa a 10 punts.

L'enfrontament ha estat igualat i al primer temps les ocasions més clares, abans de l'1-0, havien estat un pal per cada equip: Èric Gispert pels visitants (18') en un llançament de falta que el rebuig no ha aprofitat Via; i Ousman (25') amb un cacau des de 25 metres que s'ha estavellat al travesser. Al minut 42, el Figueres, que tenia les baixes per sanció de Gallo i Gabri Vidal, i per lesió de Coto, s'ha avançat amb un gol d'Ivan Vidal, el seu vuitè del curs, que ha afusellat Bartrina després d'una centrada de Pepu Soler per l'esquerra.

A la represa, la Unió ha anat per feina i ha sentenciat el partit amb tres gols pràcticament seguits: Pepu Soler (49') ha caçat una centrada de Pol Tarrenchs per la dreta; Duba ha batut Bartrina amb calma a dins de l'àrea (66') i Enzo Sarmiento, que acabava d'entrar, ha marcar a plaer després d'una assistència de Soler (73'). El Banyoles, entrenat per Adam Fontes, exdirector esportiu i exjugador del Figueres, ha vist com Roman Carrillo li evitava el gol de l'honor amb dues accions d'Henry (71'), que ha blocat, i de Casanova (89'), que ha desviat al travesser amb una espectacular mà.

El proper partit del Figueres serà el diumenge que ve, dia 16 de febrer (12 h), al camp de l'Europa, equip que està lluitant pel play-off d'ascens. En aquest duel tornaran Gallo i Gabri Vidal després d'un partit sancionats.

Declaracions del segon entrenador del Figueres, Albert Parés, després del partit;

Minut de silenci i reconeixement a Paco Boix i Clàudia Caymel

Abans de començar el partit d'avui s'ha guardat un minut de silenci per la mort del jove Jordi Bardalet, nebot del president del Figueres, Narcís Bardalet. La sacada d'honor ha anat a càrrec de Paco Boix, directiu del Banyoles amb passat a la Unió i també hi ha hagut reconeixement per la palista Clàudia Caymel, campiona d'Espanya amb el Tennis Taula Tramuntana