La Reial Societat va donar una exhibició d'estil al Santiago Bernabéu, en la màxima expressió de l'aposta futbolística de Imanol Alguacil, per dinamitar la Copa del Rei de les sorpreses eliminant un Reial Madrid (3-4) que va tornar al passat, vulnerable en una competició maleïda per a Zinedine Zidane. La Reial Societat va deixar un recital per al record per aconseguir el pas a semifinals després de desendollar l'equip en millor forma, un Reial Madrid que va veure trencada amb estrèpit la seva ratxa de 21 partits sense perdre, en una nova nit negra en una competició que no li es propícia.

De cop el Reial Madrid va ser desorganitzat i vulnerable. Va notar en excés l'absència de Casemiro i va pagar la falta de tensió. Els visitants es van avançar gràcies a Odegaard, mentre els blancs desaprofitaven algunes ocasions. La reacció madridista va exhibir més orgull que futbol. La va posar un Vinicius veloç i descarat que va recuperar la imatge que tant va il·lusionar el madridisme.

A la represa, van aparèixer la bogeria i la manca de control. Isak va fer el 0-2 després que el VAR li anul·lés un gol, repetint només dos minuts després. Marcelo va retallar distàncies, però Merino va semblar sentenciar l'eliminatòria. Quan els espectadors veien el partit decidit, uns locals amb més cor que cap van fer dos gols (Rodrygo i Nacho) que van posar emoció als minuts finals.