Estabilitat. El missatge que busca transmetre la Unió Esportiva Figueres després de presentar la renovació del gerent i tècnic Javi Salamero fins a la temporada 2020/21. La continuïtat, els resultats i la sintonia de l'equip en els poc més de dos mesos que l'aragonès va agafar el timó han servit per convèncer a la junta directiva per allargar la seva vinculació amb Salamero i començar a treballar en paral·lel en el projecte de la temporada que ve. A més, la gestió des dels despatxos en el seu càrrec de gerent també s'ha valorat positivament des de la junta per mantenir la dualitat que converteix Salamero en la pedra angular del projecte unionista.

«Fa cinc mesos la Unió era un solar esportiu. Teníem molt bones intencions però la situació era la que era. Estem en un projecte interessant, en una fase embrionària, on creiem que podem tenir una continuïtat i poden arribar els resultats», valora Javi Salamero sobre la projecció de la proposta que lidera des de la seva arribada a l'entitat com a gerent del club. I és que, tot i sumar deu partits a la banqueta del Figueres després del relleu de Xavi Agustí -amb un balanç de tres victòries, cinc empats i dues derrotes-, el tècnic va ser un dels principals artífexs de la planificació esportiva d'aquesta temporada.

«Estem contents. La gent surt satisfeta del camp després de veure el seu equip i per aquest motiu anunciem aquesta renovació», explica el president, Narcís Bardalet, sobre la satisfacció de la junta directiva i l'afició amb la gestió de Salamero i el seu cos tècnic, representat per Albert Parés en la presentació de l'acord de renovació.

La primera renovació

En la presentació de l'acord per a prolongar la vinculació entre el Figueres i Salamero, el tècnic va expressar la seva intenció de començar a treballar per a la temporada que ve, havent obert ja les primeres converses amb jugadors de la plantilla per buscar la seva continuïtat.

«És una decisió per manifestar la nostra voluntat que continuï el projecte i fa setmanes que treballant per intentar garantir renovacions d'un grup de jugadors que ens agraden», explica sobre la intenció de mantenir un bloc de jugadors joves, amb una de les mitjanes d'edat més baixes de la categoria, que han convençut a Salamero per la seva «il·lusió i ambició».

Carlos Treviño arriba finalment a Vilatenim

Després de solucionar la situació burocràtica del mexicà Carlos Treviño, la Unió Esportiva Figueres ha pogut inscriure el jugador a la Federació Catalana de Futbol i estarà disponible la setmana que ve. Provinent de l'Atlas de la Primera Divisió de Mèxic, Treviño es converteix en un reforç de luxe per afrontar el tram final del curs.

«Augmentarà el nivell competitiu de la plantilla» ha explicat Salamero sobre l'arribada de Treviño que tanca la seva etapa d'inactivitat per uns problemes burocràtics que s'han resolt aquesta mateixa setmana.