El davanter francès Ousmane Dembélé pateix un trencament complet del tendó proximal del bíceps femoral de la cama dreta, segons va informar el club blaugrana. Aquest nou contratemps suposa que el barcelonista pot perdre el que resta de la temporada. En el comunicat mèdic fet públic pel Barcelona, el club anuncia que en les properes hores es determinarà la pauta a seguir per a la seva recuperació.

El francès es va lesionar el passat 27 de novembre al partit contra el Borussia Dortmund al Camp Nou i els serveis mèdics del Barça van confirmar que l'extrem estaria unes 10 setmanes de baixa. Des de llavors que ha estat apartat dels camps de futbol. La lesió del jugador és molt semblant a la que va patir el 2017, encara que en aquella ocasió va ser a la cama esquerra. Llavors va estar quatre mesos de baixa, després de ser operat a Hèlsinki pel prestigiós cirurgià Sakari Orava.

La lesió soferta per Dembélé, signat pel Barça l'estiu del 2017 procedent de Dortmund a canvi de 145 milions d'euros (105 + 40 en variables), és la novena des de la seva arribada a l'entitat blaugrana. Segons dades del portal especialitzat Transfermarkt, el francès acumula 63 partits absent per problemes físics i suma 342 dies lesionat.

La present temporada ja estava sent un calvari per al francès. Es va lesionar en el primer partit de la temporada, a Bilbao, quan va patir un trencament fibril·lar a la cama esquerra que el va tenir un mes i mig de baixa. Va ser baixa contra el Getafe per molèsties musculars i es va lesionar el 27 de novembre en el partit de Champions contra el Dortmund, de nou per una lesió muscular al bíceps femoral de la cuixa dreta. En tractar-se d'una lesió de llarga durada, el Barça podria fitxar-li un substitut, tot i que el mercat estigui tancat. Entre els candidats que ahir ja sonaven en diversos diaris esportius hi tornava a aparèixer Stuani (Girona), a banda de Wilian José (R. Societat), Mata (Getafe), Bacca (Vila-real) i Loren (Betis).

Un malson continuat

Dembélé viu en un malson continuat, el malson d'un jove jugador de 22 anys que també pateix el barcelonisme des que el club català va fer un dels desemborsaments més importants de la seva història (145 milions d'euros), quan militava al Borussia de Dortmund, i no ha pogut gaudir-lo amb regularitat.