La dinovena edició de La Mostra Muntanya i Aventura organitzada pel Centre Excursionista Empordanès ha superat el repte del canvi de data convincentment, i és que la qualitat del festival ha aconseguit mantenir l'assistència i repercussió del festival alpí figuerenc. «Era un gran repte, però amb una proposta de molta qualitat. La gent que ve surt contenta i aquest és l'objectiu», va explicar el president del centre, Jaume Delclòs, valorant la segona edició del festival en poc més de tres mesos. De fet, a excepció de la sessió d'instituts que no va ser programada, l'assistència es va mantenir «constant», segons Xavier Clotas, membre de la junta del centre.

Des de l'organització, es va valorar l'arribada de nous públics de la Garrotxa, Osona i el Pla de l'Estany com una via de desenvolupament a llarg termini. I és que la proposta alpina ja s'ha allunyat del festival de Torelló, un dels principals hàndicaps a l'hora de buscar el creixement. Tot i això, el Centre Excursionista va valorar, novament, la qualitat de la proposta amb la convicció de mantenir el nivell per buscar el creixement en els pròxims anys.

Una proposta per fer ciutat

La Mostra busca convertir-se en un símbol per a la ciutat de Figueres. I és que un dels principals festivals alpins del territori ha buscat eixamplar els espais a la ciutat per buscar la implicació de Figueres en el projecte. «Tots volem fer ciutat i que sigui el festival de tothom», va comentar Clotas finalment.