Parlar de Cristhian Stuani a Girona és fer-ho de l'ídol de l'afició blanc-i-vermella i del jugador que tota la mainada somia ser algun dia. Marcar dia sí dia també és quelcom a l'abast de ben pocs futbolistes i les 20 dianes que suma enguany confirmen l'idili que ha trobat l'uruguaià a Girona. De blanc-i-vermell, Stuani ja suma 61 gols entre Lliga i Copa -62 si es compta el de la Supercopa de Catalunya- i gràcies a l'aconseguit diumenge passat a Fuenlabrada fa un pas més a la història del Girona. Així, el Matador de Tala ja treu el nas entre els 10 màxims golejadors històrics del club. Stuani, de 33 anys, és encara lluny dels màxims artillers Arcadi Camps (105) i Martín Abad (102) però ja ha superat Miquel Torrent i ha atrapat Lluís Busquets. A més a més, té a l'abast els 64 d'Iñaki Daucik i Llorenç Riera i també els 67 de Vicenç Coma. És qüestió de pos temps que els superi si manté el ritme que ha mostrat fins ara.

Els seus números amb el club de Montilivi són senzillament esfereïdors. En dues temporades i mitja suma 61 gols (21+20+20) entre Lliga i Copa. El més gros de tot plegat és que els ha aconseguit en només 89 partits i que al curs vigent encara li resten 16 partits. Per això, malgrat que se'n pugui perdre algun per sanció -és a una targeta de la suspensió- o per convocatòries amb la selecció -a finals de març es podria no jugar al camp de l'Elx si és convocat- fàcilment pot ampliar aquests registres.

Els gols són el seu principal reclam però l'ascendència de Stuani al Girona, no aquesta temporada sinó d'ençà que va arribar, va molt més enllà d'endreçar pilotes al fons de la xarxa. A l'estiu de la seva primera temporada al club, el davanter uruguaià de seguida va ser triat com un dels capitans de l'equip en una clara mostra del tarannà d'un jugador diferent. Stuani és un guanyador amb gen charrúa amb el qual hom se'n pot anar a la guerra tranquil·lament amb la seguretat que bregarà sense arronsar-se contra els centrals més durs i físics que hi pugui haver. Ah, i mentrestant ningú el treu del discurs que l'ascens passa per davant de tot. «M'és igual fer 25 o 30 gols; el que vull és pujar a Primera».