Les patinadores del Blanes HCF abandonen l'activitat al municipi i marxen a Lloret, per integrar-se al club local, en sentir-se maltractades per la regidoria d'Esports que encapçala Pere Lopera (En Comú-Podem). Així ho van comunicar els responsables de l'equip als pares, explicant-los que des del 31 de gener es donaven de baixa com a entitat blanenca i que l'equip tècnic i la majoria de patinadores marxava a Lloret per obrir una nova etapa i poder disposar de més hores d'entrenaments.

El Blanes HC mantenia aquesta secció de patinatge, amb més de 60 patinadores. A principis de 2019, amb només sis hores d'entrenament setmanals, van posar el cas en coneixement de l'Ajuntament, denunciant també que un altre club de patinatge de la ciutat, amb menys esportistes, gaudia d'una vintena d'hores setmanals a la Ciutat Esportiva. A principis de juliol es va tornar a plantejar el cas al nou Ajuntament sortit de les eleccions del maig, una coalició entre ERC i En Comú-Podem, «sense que mai el regidor d'Esports hagi parlat amb nosaltres per donar-nos explicacions». Després de demanar informes a l'Ajuntament sobre el repartiment de les hores als clubs de patinatge, finalment van aconseguir tenir-ne vuit i mitja, una quantitat «insuficient». «Un dels horaris és el dissabte a les vuit del matí, obligant a nenes petites a aixecar-se d'hora un dia que no tenen escola», relaten fonts del club.

Veient que no els solucionaven el problema i sentint-se maltractades pel regidor d'Esports, la majoria d'integrants del patinatge del Blanes HCF han marxat a Lloret.