El Joventut va donar la sorpresa de la jornada a la Lliga ACB en guanyar a la pista del Reial Madrid (83-86). L'equip entrenat per Pablo Laso va dominar el duel durant 36 minuts, però l'equip de Carles Duran va saber esperar el seu moment per imposar-se en els últims quatre minuts.

Klemen Prepelic, qui va acabar amb 22 punts, va anotar un triple per entrar en l'últim minut de partit amb empat a 81 al marcador. I Tony Wroten, amb un altre llançament de 3 punts, avançava la Penya (83-84). Llavors, una altra cistella de Prepelic, després d'una errada garrafal del conjunt blanc en defensa, va posar el 83-86 definitu. Els de Laso van provar d'igualar el marcador i forçar la pròrroga amb els intents de triple de Randolph i Laprovittola, però van entrar i el Joventut va guanyar un partit a la pista del Madrid després de gairebé 12 anys. Des del 17 abril 2008 els verd-i-negres no aconseguien guanyar a la pista dels blancs (93-101).

La desfeta del Madrid la va aprofitar el Barça, que amb la victòria a la pista del Tenerife (83-87) es va situar líder de la Lliga en solitari. Tot i marxar amb 10 punts d'avantatge al descans (40-50), els blaugrana no van poder sentenciar el partit fins al final. De nou, Nikola Mirotic va ser el jugador més destacat del conjunt entrenat per Pesic i va anotar 18 punts. Abrines en va fer 16, i Davis, 14.