El Reial Madrid es va endur el derbi de la capital gràcies a un gol de Karim Benzema en la segona part (1-0) que serveix als merengues per consolidar la seva condició de líder, ficar pressió al FC Barcelona, i guanyar set anys després l'Atlètic de Madrid al Santiago Bernabéu en un partit de Lliga.

Set anys feia que el Madrid no guanyava l'Atlètic a casa. Ahir es va posar fi a l'excel·lent ratxa dels matalassers. El gol de Benzema va resoldre un partit que va tenir de tot. Malgrat viure en moments diferents, uns en la cresta de l'onada i els altres qüestionant l'estil i augmentant els dubtes, va ser l'Atlètic qui va tenir la paella pel mànec en l'acte inicial. Els de Simeone van gaudir de fins a tres ocasions clares per batre Courtois, però ni Correa, ni Vitolo, ni Morata van poder obrir el cadenat del belga. Els de Simeone van anar a més i van fer més mal buscant l'esquena a Varane i Ramos amb la velocitat de Morata. En una d'aquests pilotes llargues van demanar penal de Casemiro a l'exdavanter del Reial Madrid. El contacte va ser insuficient per a l'àrbitre, que va decidir no xiular res. Ni tan sols va acudir al VAR per sortir de dubtes. Era evident que Zidane necessitava tocar un parell de tecles per capgirar el partit, sobretot per frenar la sorprenent comoditat que té l'Atleti per jugar sense protagonisme. I ho va fer. El tècnic de Reial Madrid va deixar Valverde, un dels millors, i també Casemiro, però va canviar Kroos i Isco per intentar percudir per banda. La connexió francesa Mendy-Benzema va treure rèdit per al tretze vegades campió d'Europa. Mendy es va afartar de qüestionar Vrsaljko i el seu centre va ser rematat per Benzema, que va aparèixer a l'àrea com una exhalació. El gol va ser de davanter centre, una rematada que va recordar Hugo Sánchez o Van Nistelrooy. A partir del gol, l'Atlètic havia de ser l'equip que posés una marxa més. Però res. No hi va haver opcions per a un combinat matalasser que es va quedar sense arguments abans la solidesa del Reial Madrid. Amb aquest triomf els de Zidane porten 21 partits sense perdre.