Reial Madrid i Atlètic de Madrid protagonitzen un derbi de ratxes oposades, amb els de Zinedine Zidane llançats en el seu millor moment en anys, amb una ratxa de 20 partits sense perdre i fiables com a equip, davant la necessitat del conjunt de Diego Simeone, al moment més irregular de la seva llarga etapa (16.00, Movistar).

La conquesta de la Supercopa d'Espanya, el liderat de la Lliga i el seu pas ferm a la Copa de Rei de les sorpreses, mentre titlla dies per a la seva duel europeu davant del City de Pep Guardiola, rellancen les il·lusions del Reial Madrid, que afronta un partit amb l'irrefrenable desig d'enfonsar el veí. En el Madrid són baixa Rodrygo i Gareth Bale (fora de la convocatòria per decisió tècnica de Zidanne), Nacho, Hazard i Brahim.

Al davant, l'Atlètic ha esgotat el seu marge d'error. A deu punts del lideratge de Reial Madrid, a set de el Barcelona i fora de les posicions de la Lliga de Campions, no hi ha més opcions per recuperar la confiança de poder competir per la Lliga que una victòria avui al Santiago Bernabéu. No podran jugar avui al Santiago Bernabéu ni Joao Félix ni Diego Costa ni José María Giménez ni Santiago Arias. Tampoc probablement Koke ni Kieran Trippier. Cap dels dos es va entrenar amb el grup ahir, el primer per una lesió miotendinosa i el segon per pubàlgia. Yannick Carrasco, repescat del Dalian xinès, sí que està a disposió de Simeone.