Mentre de mica en mica es van aclarint els motius del tràgic accident d'helicòpter que va provocar, diumenge al vespre, la mort de Kobe Bryant i de vuit persones més, entre les quals una de les seves filles, les mostres de condol al món de l'esport i a la societat en general van continuar ahir. Abans-d'ahir mateix, poques hores després de conèixer-se la notícia, milers d'aficionats dels Lakers i del bàsquet es van reunir als voltants de l'Staples Center, el pavelló on juguen els Lakers. Llàgrimes, oracions, espelmes i flors van omplir els afores del pavelló on homenatge a Bryant. Durant tot ahir, els homenatges van continuar. La consternació era màxima i fins i tot alguns jugadors de l'NBA van criticar que la jornada no s'aturés un cop coneguda la notícia.

Com totes les gran estrelles, Bryant va generar amors i odis, però amb la seva trajectòria professional es va guanyar el respecte d'esportistes, artistes i polítics. Per això, després de la seva mort als 41 anys, les reaccions en totes les modalitats esportives d'Estats Units i a través del món, es reconeix a la Mamba Negra l'honor de ser una de les llegendes que van simbolitzar sempre la superació, la lluita, el triomf, l'excel·lència i fer millor els seus companys. El president nord-americà Donald Trump va expressar a través de Twitter la «tragèdia» de la seva mort i el mateix va fer l'exmandatari Barack Obama, tots units en el dolor d'haver perdut massa aviat l'irrepetible Mamba Negra.

Ahir era el moment de les reaccions, i algunes entre llàgrimes, que van confirmar que tant en l'NBA, futbol americà (NFL), Grans Lligues, NHL, el futbol de la MLS, i l'esport universitari, el seu exemple com a professional havia estat en tot moment una font d'inspiració i motivació. Les xarxes es van inundar de reaccions, fotos i vídeos en què la figura de Bryant era present amb un gran somriure. Els comunicats no van deixar cap dubte que estaven plenament identificats amb la manera com va elevar el nivell del bàsquet de l'NBA, va restaurar l'orgull dels Lakers, primer amb Shaquille O'Neal, tres títols de lliga, i després amb el pivot català Pau Gasol, el seu gran amic.

Bryant se'n va anar poc després que LeBron James, el nou ídol dels Lakers, hagués batut la seva marca com a tercer màxim encistellador en la història de l'NBA (33.655 punts). James havia parlar amb Bryant hores abans de l'accident i quan va saber la notícia va quedar molt afectat.