El paral·lelisme entre la Unió Esportiva La Jonquera i L'Escala en l'inici d'aquest 2020 és, si més no, peculiar, ja que els dos equips han sumat els mateixos punts durant el mes de gener amb resultats semblants.

Per una banda, els jonquerencs van començar l'any amb la derrota davant el Tona (2-0), seguida de la victòria contra el Parets (3-1) i l'empat d'aquest cap de setmana davant la Guineueta (2-2) en un enfrontament on els de Mario Fernández van mostrar la seva millor versió per puntuar davant un dels equips complicats de la lliga. I és que tot i avançar-se en el marcador el conjunt visitant (6'), Rafa Monti va empatar amb el seu tercer gol en dos partits (9') i Bruno Müller va ampliar la distància poc després (21'). Finalment, Alfredo Villanueva va marcar de nou per part dels visitants per empatar l'enfrontament a la segona meitat (66') i frustrar la victòria dels jonquerencs.

Un final d'infart

L'Escala tanca un mes de gener amb sensacions renovades després de superar la derrota davant la Grama (2-1) amb el triomf contra el Llagostera B (1-0). A més, els de Sepu van empatar davant el Júpiter, un punt agredolç en un final emocionant on Jam Baldeh va avançar els altempordanesos des del punt de penal (82') perquè, poc després, el visitant David Olid empatés el duel al 87' frustrant la victòria dels costaners. Tot i l'empat, l'Escala es manté en la desena posició amb vint punts, els mateixos que el Lloret, el pròxim rival.