El Madrid surt de Valladolid com a líder gràcies a una victòria per la mínima (0-1) amb un gol de Nacho Fernández a la segona part, en un partit on els madrilenys, en el primer temps, no van trobar-se còmodes. Però a la segona meitat, i sense introduir cap revulsiu, l'equip entrenat per Zidane va posar una marxa més. Suficient perquè el Valladolid fos dominat.

El Reial Madrid visitava el José Zorrilla de Valladolid amb una ocasió immillorable per donar un cop a la taula d'aquesta Lliga i posar-se líder en solitari per primer cop aquest any. Això sí, havia d'aprofitar les ensopegades del Barça a Mestalla i de l'Atlètic de Madrid a casa. Una victòria li servia per liderar la taula amb tres punts d'avantatge sobre els blaugranes i vuit respecte al tercer lloc, posició que ocupa el Sevilla.

Pel partit d'ahir, Zinedine Zidane no va comptar amb Fede Valverde des de l'inici. El francès va optar per utilitzar el polivalent Nacho fernández com a lateral dret en detriment de l'absència de l'internacional amb Espanya Dani Carvaja. Per davant de la línia defensa, i sense especular, Zidane va col·locar Casemiro, Modric i Kroos i va fer que Benzema estigués escoltat a l'atac pel brasiler Rodrygo i Isco. El Reial Madrid no va poder en els primers 45 minuts ficar-li ritme al duel i això va ajudar que els de Sergio González es trobessin amb un partit més «favorable» i en el qual només es van veure alterats pel cop de cap de Casemiro que va ser gol fins que el VAR va dictaminar que no havia de pujar a el marcador.

La segona part va ser totalment diferent. Els visitants van trepitjar reiteradament l'àrea de Jordi Masip que va haver de posar una bona mà a Rodrygo i després va respirar alleujat quan Benzema es va equivocar en un cop de cap que va preferir convertir en deixada que en rematada. El Reial Madrid dominava amb absoluta claredat. El Valladolid sobrevivia sense més aclaparament que el d'haver de defensar contínuament i sense possibilitat de trobar una contra salvadora. Zidane va buscar més profunditat amb Lucas Vázquez per Isco pels últims 20 minuts, però va ser Nacho, el que amb un precís remat després d'un gran centre de Kroos fes el 0-1 que els donava el lideratge.