Aquest diumenge 26 de gener, l’Escala acull la quarta edició de la Cursa de la Dona i la causa que defensarà és la distròfia muscular infantil de Duchenne i Becker, una malaltia minoritària que està lligada al cromosoma X i que no té cura. Afecta un de cada 3.500 nens nascuts i l’esperança de vida ronda els trenta anys. Són infants que tenen dificultats per aixecar-se de terra, que pateixen caigudes freqüents i que tenen problemes per comunicar-se. I quan tenen entre vuit i catorze anys utilitzen cadires de rodes per desplaçar-se i pròtesis per caminar sempre que el terra sigui pla.

La principal novetat respecte als altres anys és que per primer cop hi podrà participar el gènere masculí. «Com que la causa d’enguany afecta sobretot els nens, ens agradaria que hi poguessin participar els homes, perquè en cas que un nen afectat vulgui participar amb el seu pare, ho pugui fer sense cap problema», subratlla Eva Duro, una de les cinc organitzadores.

Les inscripcions segueixen obertes i es poden formalitzar fins aquest dissabte a www.curses.cat o bé presencialment a l’Oficina de Turisme de l’Escala. També s’accepten el mateix dia. «Estem molt il·lusionades perquè veiem que la gent està responent. Tenim moltes ganes d’arribar a les 1.500 persones. Espero que s’animi no només gent del poble, sinó també de la comarca i de la província», explica Anni Sánchez, membre de l’organització. Els dorsals i les samarretes s’han de recollir, aquest dissabte, de 4 de la tarda a 8 del vespre a la sala polivalent.

El centre neuràlgic serà la platja de les Barques i la sortida està programada per les 10 del matí. La cursa, que no serà competitiva, tindrà un recorregut total de cinc quilòmetres i passarà per l’interior del jaciment d’Empúries. Abans i després de l’acte principal hi haurà programades activitats paral·leles com ara sessions de zumba just al davant de la roca del Cargol.

Amb la complicitat de Somriures Valents

L’organització de la Cursa de la Dona ha tingut el suport de l’Associació de Somriures Valents de Girona que col·laboren directament amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona perquè està acreditat per investigar la malaltia. En l’anterior edició es van recollir 8.000 euros i aquest any «volem arribar a aquesta la xifra i intentar superar-nos. El que volem nosaltres és ajudar i aportar el nostre granet de sorra. Ajudar ens fa feliços», culmina Eva Duro.