L'Espanyol, acompanyat per 3.000 incondicionals, ha agafat aire amb una victòria agònica a La Ceràmica contra un Vila-real irregular en un xoc marcat pel penal i l'expulsió de Javi López que ha posat l'1 -2 en el marcador a mitja hora del final.

Fins llavors, l'Espanyol, tot i arribar en llocs de descens, ha estat superior, però, després d'aquesta acció, el Vila-real ha reaccionat i ha buscat l'empat amb alguna opció clara per aconseguir-lo.

L'Espanyol, de la mà d'Abelardo, ha plantejat el partit amb quatre defenses, després de renunciar als tres centrals, de manera que David López ha format al mig del camp fins que, després de l'expulsió de Javi López, l'equip ha tornat a situar-se amb tres homes a l'eix de la defensa després de l'entrada de Calero.

El Vila-real no ha estat fi i les seves opcions de no perdre s'han basat més en el cor i en la superioritat numèrica que en la fluïdesa del seu futbol.

La major intensitat visitant en el tram inicial del xoc ha propiciat el 0-1 després d'una pilota de Darder que ha prolongat Naldo i ha rematat de cap David López, molt poc abans que Raúl de Tomás disposés d'una clara ocasió per ampliar l'avantatge de l'equip català.

Després del gol de l'Espanyol, el Vila-real ha reaccionat i les forces s'han equilibrat primer, per donar pas després de l'equador del primer període a una fase del partit en què els locals han estat capaços de jugar més a prop de la meta de Diego López, encara que sense crear ocasions de perill.

Igual o més endollat que a la primera meitat ha sortit el conjunt català a la segona i molt aviat un gran centre de Calleri ha permès a De Tomàs, en el seu debut a la Lliga amb l'equip, signar el 0-2 amb un bon cop de cap.

Encara que l'Espanyol tenia el partit dominat, mitja hora abans del final s'ha produït una acció determinant. L'àrbitre ha assenyalat penal per mà de Javi López i ha expulsat el capità espanyolista amb targeta vermella. Després de la revisió per part del VAR, Cazorla ha batut Diego López.

El gol ha canviat diametralment la dinàmica del partit, que ha passat de la comoditat visitant i les dificultats locals a la creença per part del Vila-real que es podia remuntar, a l'hora que a l'Espanyol, en inferioritat, li quedava poc més que intentar defensar el seu avantatge.

El domini del Vila-real ha passat a ser insistent, amb Iborra com a segon davanter centre al costat de Bacca, amb la intenció de l'equip local almenys d'igualar davant de l'esforç defensiu del seu oponent.

Malgrat la seva superioritat, el Vila-real no ha aconseguit que el seu domini es traduís en claredat de cara a la porteria de Diego López, fins que al minut 84 Cazorla ha estavellat una pilota en un pal de la porteria visitant. Poc després, el porter ha tret de la mateixa esquadra una falta d'Ontiveros (m.89).- Fitxa tècnica:

1 - Vila-real: Asenjo, Mario Gaspar (Rubén Peña, m.69), Albiol, Pau Torres, Alberto Moreno (Ontiveros, m.80), Anguissa (Moi Gómez, m.54), Iborra, Trigueros, Cazorla, Chukwueze i Bacca.

2 - Espanyol: Diego López, Javi López, Bernat, Naldo, Dídac, David López (Iturraspe, m.86), Melendo (Calero, m.75), Marc Roca, Darder, Calleri (Víctor Sánchez, m.64) i de Tomàs.

Gols: 0-1, m.6: David López. 0-2, m.47: De Tomàs. 1-2, m.62: Cazorla, de penal.

Àrbitre: González Fuertes (comitè asturià). Ha amonestat del Vila-real Trigueros i de l'Espanyol Didac Vilà, Javi López i Raúl de Tomàs. Ha expulsat amb vermella directa l'espanyolista Javi López a l'acció del penal que ha suposat l'1-2 (m.60).

Incidències: partit disputat a l'Estadi La Ceràmica en una jornada plujosa a Vila-real i amb la presència de 12.000 espectadors, gairebé 3.000 d'ells seguidors de l'Espanyol.