21 de gener de 2020
21.01.2020
Muntanya

La Mostra Muntanya i Aventura obre la seva 19a edició

Jan Margarit, Sergi Mingote, Albert Naudín, Roser Bech i Simón Elias són els convidats d'una edició que recupera el concurs de curtmetratges

20.01.2020 | 19:35
Presentació de La Mostra a la seu provisional del Casino Menestral de Figueres.

La dinovena edició de La Mostra Muntanya i Aventura organitzada pel Centre Excursionista Empordanès obre la seva programació aquesta setmana, poc més d'un mes després de completar l'edició anterior. Del 23 de gener a l'1 de febrer, el festival figuerenc posarà en marxa una edició que busca créixer en nombre d'assistents, ja que s'ha buscat impulsar el canvi de data per no coincidir amb el Torelló Mountain Film, una proposta que podria facilitar l'assistència del públic de la Garrotxa i Osona.

Des de l'organització, s'ha decidit seguir apostant per l'ús de diferents espais de la ciutat de Figueres per intentar créixer en presència i superar els mil cent assistents de l'edició anterior, una mesura que permetrà a La Mostra ser present al CatCinemes, La Cate i la Llibreria Edison.

A més, s'ha recuperat el concurs de curtmetratges de temàtica alpina o d'aventures, tornant a formar part del programa una edició després. En la darrera sessió del festival, el dissabte 1 de febrer a La Cate (18 h), es projectaran els finalistes i es coneixeran els dos premiats del concurs: el premi principal de La Mostra i un guardó específic per a temàtiques relacionades amb l'Empordà.

Mantenint el nivell


El festival figuerenc ha aconseguit tancar un cartell equivalent a les edicions anteriors, i és que La Mostra no perd pistonada respecte al nivell de les projeccions i ponents, l'objectiu per mantenir un dels principals atractius de la cita alpina que començarà el dijous, 23 de gener, amb la Sessió Diòptria (20.30 h), on es projectarà la pel·lícula Maleïda, que comptarà amb la presentació a càrrec del director del film, Albert Naudín, al Cat Cinemes.

Divendres, 24 de gener, el CEE presentarà La ruta dels 4 refugis de la tramuntana a La Cate (19 h), just abans de la primera ponència del festival a càrrec del corredor Jan Margarit (21 h). El dissabte, 25 de gener, es projectaran a La Cate (18 h) les peces A line across the sky, Dodo's delight i Spirit of a jaguar per concloure el primer cap de setmana del festival en la seva nova data.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook