Com més s'havia reforçat l'equip, més ha perdut la carta de navegar l'Spar Citylift Girona, que ahir va perdre el seu tercer partit consecutiu amb un 66-56 a la pista del Sopron que complica el futur europeu de les gironines. No ja a jugar els quarts de final de l'Eurolliga, com s'havia arribat a plantejar en veu alta Sonja Vasic el dia de la seva presentació, sinó també a acabar la fase de grups en les posicions sis o set que donen accés a acabar el curs competint a l'Eurocup, on la temporada passada va arribar fins a semifinals.

Sense gens d'espurna, buscant encara la química d'equip després dels canvis, i sense aquell punt de fam que va portar l'Uni a guanyar el títol de Lliga o arribar a les semifinals de l'Eurocup la temporada passada, les gironines varen ser ahir a Sopron un equip molt diferent del que va ser capaç de guanyar el Montpeller a Fontajau o a la pista del Perfumerías Avenida fa tot just un grapat de setmanes. Molt diferent. «O juguem més dures en els dos costats de la pista o no hi ha res a fer», els deia Surís a les seves jugadores en un temps mort del segon quart quan el partit ja estava molt costa amunt (30-15).

El Sopron va jugar intens, posant moltes mans, i els àrbitres les varen penalitzar poc amb faltes personals. Però, i on està la novetat aquí? És un arbitratge clàssic FIBA fora de casa que, per a gent com Xargay, Vasic o Palau no hauria de ser cap sorpresa com per no saber-hi planta cara. La tècnica a Laia Palau just abans del descans, amb les gironines ja perdent per vint punts en el marcador, és la millor imatge per explicar com l'Uni no va entrar ahir en cap moment en el partit.

No va competir com cal fer-ho a l'Eurolliga i amb l'ex-Avenida Jelena Milovanovic (ara Jelena Brooks) liderant el Sopron, les hongareses no varen necessitar ni la millor versió de Candice Dupree per endur-se el partit. El 42-21 del final del segon quart ja el va deixar absolutament enllestit.

Millorar a la segona meitat no era complicat. Així i tot, l'Uni no ho va fer, una mica, fins al darrer quart, però sempre quedarà saber si ha estat mèrit seu o producte de la relaxació d'un Sopron que, després de ser molt agressiu en els primers 30 minuts, va fer que l'Uni li fes 26 punts en l'últim quart. Les hongareses devien pensar que tampoc era greu. Igualment varen guanyar el partit, que era el que importava. Al final, el Sopron es va endur el partit per només per 10 punts després d'un triple de Mendy (66-56).