El pilot portuguès Paulo Gonçalves (Hero MotoSports) ha mort aquest diumenge als 40 anys, després de ser víctima d'una caiguda durant la setena etapa del Ral·li Dakar, disputada sobre 546 quilòmetres cronometrats entre les ciutats de Riad i Wadi al-Dawasir(Aràbia Saudita).

"Paulo Gonçalves, pilot de la moto número 8, ha estat víctima d'una caiguda aquest matí, al km 276 de l'especial del dia. En ser alertats a les 10h08, l'organització ha enviat un helicòpter mèdic que ha aterrat a les 10h16 al lloc on es trobava el pilot inconscient, amb una parada cardiorrespiratòria", ha indicat l'organització del Dakar mitjançant una nota de premsa.

"Després de provar de reanimar-lo 'in situ', s'ha evacuat el pilot a l'hospital de Layla on, lamentablement, s'ha confirmat la seva mort", ha afegit la nota, en referència al motorista que disputava el seu tretzè Dakar.

"Havia debutat al ral·li el 2006, va acabar quatre vegades en el 'top 10' i va aconseguir un brillant segon lloc, per darrere de Marc Coma, el 2015. Es va proclamar campió del món de ral·li tot terreny el 2013, Paulo Gonçalves ocupava el 46è lloc de la classificació general de l'edició 2020 al final de la sisena etapa. Tota la caravana del Dakar vol expressar a la seva família, amics i reunits el seu més sentit condol", ha conclòs el text.