Els 28 punts d'una màquina, física i de jugar a bàsquet, com la ucraïnesa Alina Iagupova; una tripleta arbitral encapçalada per un representant de la potent lliga de Malta; i el potencial d'un equip pensat per jugar la Final Four van acabar amb la imbatibilitat de l'Spar Citylift Girona a Fontajau en l'Eurolliga, però no amb l'enamorament de la gent de Fontajau amb una competició que està gaudint jugada a jugada, partit a partit. Guanyi o perdi el seu equip. Sopron, Dinamo de Kursk i Montpeller havien caigut a Girona i anit el Fenerbahçe va veure com l'Uni gairebé li remuntava un avantatge de 17 punts. Les gironines es van posar a a cinc punts en el darrer minut, però dos tirs lliures de Iagupova i un bàsquet d'Anna Cruz van obrir la porta que el líder es convertís en el primer visitant a guanyar a Fontajau en aquesta Eurollliga (57-62).

Una part important dels 3.000 espectadors de Fontajau encara no havien tingut temps de trobar els seus seients i l'Uni ja guanyava per 10 punts. Amb només dos minuts i set segons de partit jugats, el tècnic espanyol del Fenerbahçe ja va haver de demanar temps mort. El seu equip acabava de ser el convidat de pedra a una espectacular posada en escena de l'Uni, que li va clavar un 10-0 de sortida amb un joc enlluernador començant per dues demostracions de tècnica individual d'Elonu i Vasic; i una lliçó de córrer i buscar la millor passada de Mendy i Laia Palau. Evidentment, això no podia durar per sempre i, a poc a poc, el Fenerbahçe en general i la ucraïnesa Alina Iagupova en particular van començar a fer valer el seu talent físic.

Al final del primer quart encara estava guanyant l'Uni (20-14), però amb un arbitratge molt permissiu amb els contactes les turques es van trobar com peix a l'aigua en un segon període en què van veure com només els xiulaven tres faltes tot i jugar sempre al límit. El dotzè punt de Iagupova, un triple, ja va arribar amb el Fenerbachçe per davant en el marcador (22-24), i allà es van acabar de complicar el partit, l'arbitratge i el panorama per a l'Uni. Mendy va tornar de la banqueta sense el protagonisme ofensiu de l'inici del partit i, pel costat turc, Ceciclia Zandalasini va aparèixer just en els pocs moments que Iagupova agafava aire a la banqueta.

Quatre punts seguits de la jugadora italiana havien provocat que el Fenerbahçe obrís una mica de forat en el marcador (24-30) just abans que els àrbitres acabessin definitivament amb la paciència de Fontajau. Iagupova la va clavar de tres en una jugada en què Nicholls havia fet unes passes de llibre: esbroncada general dels tres mil espectadors de Fontajau i, amb la broma de mal gust d'una falta en atac de l'Uni en el següent atac, tot plegat va acabar amb una tècnica a Surís. Zandalasini va anotar el tir lliure i Iagupova va rematar la primera meitat anotant el 28-40.

Remuntar no era fàcil. I l'Uni ho va intentar. Però sempre es va trobar amb Alina Iagupova al davant. Entre la ucraïnesa i la força interior de Williams, Stokes i Nicholls, havien aixecat la diferència fins als 17 punts (34-51); i, poc després, quan les turques veien com l'Uni estava provant de remuntar (41-51,Vasic), Iagupova va anotar un triple que va fer emmudir Fontajau. Era el seu vint-i-sisè punt.

Amb 14 punts a sota en el marcador a l'inici de l'últim quart, capgirar el partit semblava absolutament impossible (42-56), però l'Uni no va deixar de creure-hi. I amb l'ajuda de Fontajau gairebé ho aconsegueix. Quatre punts seguits de Sykes van obrir el camí i, amb 49-56 en el marcador, Sonja Vasic no va poder anotar un triple que hauria fet ensorrar metafòricament un Fontajau que ja veia una nova gesta com la de la setmana passada contra el Montpeller. Però Vasic no torna a ser encara Sonja Petrovic. Ja ho serà. Paciència.

La seva amiga Palau sí que va rebaixar la diferència a només cinc punts a un minut i mig del final, però Iagupova va saber respondre bé des de la línia de tir lliure, com Anna Cruz ho faria després a un bàsquet de Coulibaly. El Fenerbahçe no es va deixar sorprendre i el partit va acabar amb un 57-62 que manté les turques líders en solitari i obliga les gironines a sumar victòries lluny de Fontajau.