El president de Barça, Josep Maria Bartomeu, va assegurar ahir amb contundència que el clàssic del Camp Nou del 18 de desembre «es jugarà» i que no tornarà a ser ajornat, com va passar a l'octubre per la situació social i política que vivia i segueix vivint Catalunya. «Aquests dies està en boca de tots un assumpte amb certa polèmica. El clàssic del proper dia 18 es jugarà, no es tornarà a ajornar. És responsabilitat de tots que es jugui. Sabem que vivim un moment social i polític complex, ho sabem, però tot és compatible amb un partit de futbol», va manifestar Bartomeu abans del dinar de Nadal amb els mitjans de comunicació.

El president del Barça va assegurar, això sí, que qui vulgui podrà fer reivindicacions «cíviques i pacífiques». «El nostre estadi serà un lloc, com sempre, de lliure expressió. Vull enviar un missatge de tranquil·litat, de normalitat. El Barça prepara el clàssic amb tota normalitat, i vull animar a tothom que vingui a al Camp Nou a animar», va apel·lar.

De moment, la plataforma Tsunami Democràtic ha convocat una acció per al dia del clàssic, que es preveu que tingui una resposta massiva. Però el FC Barcelona, segons Bartomeu, estan preparats perquè el partit tingui «garanties».

«Les garanties hi seran, i intentarem que guanyi l'esportivitat i el suport que els aficionats i socis donen als jugadors. Entre tots hem de fer que el clàssic sigui una festa de l'esport i de civisme, de tranquil·litat per a tots», va apel·lar el president.