Ni un xiulet i un grapat d'aplaudiments. Així acomiadava a les jugadores de l'Uni el públic de Fontajau, un dia més prop dels 3.000 espectadors amb tanta o més que en la històrica victòria de dimecres en l'Eurolliga, després d'una primera meitat per oblidar. Les locals perdien 18-20 contra el Mann-Filter de Saragossa després de vint minuts on l'equip d'Èric Surís no havia fet gaire cosa més que fallar - 7/27 en tirs de dos i 0/9 en triples - en un partit difícil de digerir. Fins i tot per a la fidel parròquia de Fontajau. La ressaca del partit contra el Dinamo de Kursk anava pel camí de passar factura. Però a la mitja part, cap recriminació de la gent de Fontajau.

Els habituals tenien molt clar que, més aviat que tard, l'Uni despertaria i els que havien anat menys cops a Fontajau es refiaven dels que els hi havien explicat que aquell era un equip fiable. Un equip que capaç de posar-se el vestit de feina i deixar el Mann Filter amb només tres punts (un triple de la lituana Nacickaite) en tot el tercer temps. Del 18-20 al 40-23. Del 0 de valoració de l'Uni en dos períodes a 10 minuts gairebé sense errades en atac impecable en defensa. D'unes jugadores sense tensió a un equip que sap quin és la seva feina amb Adaora Elonu marcant la diferència.

Allargar l'excepcional domini del tercer quart a tot un partit és el somni impossible de qualsevol entrenador. Però els parcials de 20-3 són això, una excepció. Ningú guanya els partits 80-12 en bàsquet professional. I lògicament, en els darrer quart, ni l'Uni ha mantingut el mateix nivell ni el Mann Filter ha estat incapaç de respondre els cops. L'Uni ha vist com el conjunt aragonès s'aprofitava que havien aixecat el peu pe posar-se a només 7 punts (44-37, després d'un triple de Zoe Hernández). Surís ha demanat temps mort i un parell de pilotes interiors a Coulibaly i, per descomptat, a Elonu, han evitat que la reacció aragonesa hagi anat a més.

Al final, 52-40 i l'evidència que els que vulguin veure la millor versió de l'Spar Citylift Girona hauran de passar-se per Fontajau entre setmana a veure l'Eurolliga o esperar que la lliga estatal avanci.