El Club Bàsquet Grifeu, el degà d'aquest esport a les comarques gironines, ha omplert, aquest diumenge, el pavelló esportiu de Llançà amb motiu de la presentació de tots els seus equips d'aquesta temporada. L'acte ha coincidit amb la celebració posterior del duel comarcal de lliga entre l'equip local i l'Adepaf de Figueres (63-60).

La festa ha aplegat més de tres-centes persones a les grades de la instal·lació. El Grifeu ha presentat els seus deu equips federats i l'escoleta de formació. El club ha comptat amb l'acompanyament de Bernat Blanchon, en representació de la Federació Catalana de Bàsquet; l'alcalde, Francesc Guisset i el regidor d'esports, Juanjo Serran.

El president del CB Grifeu, Jaume Juher, s'ha dirigit a tots els assistents per anunciar que s'acaba el mandat de la seva junta directiva i que tocarà convocar eleccions. "Durant aquests quatre anys hem aconseguit posar ordre, pau i tranquil·litat a la nostra institució. Hem pogut organitzar, amb l'ajut de tothom, nombrosos tornejos, entre ells el dedicat a Joan Pacreu, i el campus Xavi Rei. Som un club de referència, amb més equips que mai", ha afirmat Juher abans de felicitar a tots ells "pels grans resultats, amb títols i campionats, assolits de manera merescuda". Jaume Juher ha confirmat que no tenia intenció de continuar després d'agrair "la plena col·laboració obtinguda dels dos presidents anteriors" i de posar-se "a disposició" de la nova junta que comenci. El Grifeu va tancar la temporada 2018-2019 amb quatre títols de lliga en diferents categories, un resultat a l'abast de pocs clubs.

L'alcalde Francesc Guisset, per la seva part, considera que la festa de presentació, amb cent vint jugadors i jugadores sobre la pista, amb els corresponents equips tècnics i delegats "representa un gran dia per al club i per al poble". Guisset ha lloat "els valors esportius i socials" del Grifeu i ha felicitat Jaume Juher i el seu equip "per la bona feina feta".