El seleccionador nacional de futbol Luis Enrique Martínez es va mostrar molt contundent ahir, durant la presentació per escenificar el seu retorn al càrrec, quan va explicar que ell ha sigut «l'únic responsable» perquè Robert Moreno no formi part del seu cos tècnic, titllant el seu antic ajudant de «deslleial», alhora que li criticava la seva «ambició desmesurada».

En un dia «molt especial» pel seu retorn a la selecció cinc mesos després, l'asturià va voler resoldre tota la polèmica sobre Moreno. «Em veig obligat a donar moltes més explicacions de les que m'hauria agradat, però era necessari per a la meva família, per a mi, per als meus amics, per a la RFEF i per als jugadors», va asseverar.

«L'únic responsable que Robert Moreno no formi part del meu staff soc jo. Ni Luis Rubiales, ni Molina, ni la Federació», va assegurar Luis Enrique en la seva presentació a la Ciutat del Futbol de Las Rozas (Madrid), en què va indicar que «el desacord va succeir el 12 de setembre». Aquell dia va ser «l'únic» que va tenir contacte amb Robert Moreno. «Em va trucar i vam tenir una reunió a casa meva, d'uns vint o trenta minuts, i vaig percebre que volia fer l'Eurocopa. Em va dir que si jo volia, després del torneig ell tornaria a ser el meu segon», relatava.

«M'ho ensumava pels esdeveniments. M'intento posar en l'altre punt de vista i entendre que li faci il·lusió, que ho vegi com l'oportunitat de la seva vida i per la qual ha treballat molt. Entenc que és ambiciós, i aquesta és una qualitat a valorar, però per a mi és deslleial, jo no ho faria mai i no vull ningú d'aquestes característiques en el meu staff. L'ambició desmesurada és un gran defecte», va afegir.

«La reunió va acabar de manera cordial i a continuació vaig trucar els membres del meu equip perquè sabessin de primera mà la meva opinió i la de l'altra part, i els vaig dir que no volia que ningú no tergiversés les meves paraules», va puntualitzar. «Que quedi ben clar que no m'he ofert mai a la RFEF i tot i que Luis Rubiales i Molina deien que tenia les portes obertes i així m'ho han demostrat, jo no he trucat a ningú ni mai he deixat que terceres persones ho fessin en el meu nom», completava. «Els valors en el món del futbol són molt importants perquè som un model per als nens. Per això m'atreveixo a dir clarament que Luis i Molina sempre han estat amb mi lleials, sincers i honests».

Finalment, va confirmar que Jesús Casas, abans tercer ajudant, serà el seu nou segon, i que continuen Rafel Pol com a preparador físic i Joaquín Valdés com a psicòleg. Per la seva banda, per ocupar el buit de Casas incorpora Aitor Unzé, qui va ser analista al Girona en l'etapa d'Eusebio Sacristán a Montilivi i també el breu temps en què el seu pare, Juan Carlos Unzué, va dirigir el club de Montilivi.

Ansu Fati, amb les portes obertes

El davanter de 17 anys del Barça, Ansu Fati, està sent seguit de prop per Luis Enrique Martínez en el seu retorn com a seleccionador espanyol. Ahir va parlar d'ell i va assegurar que té «les portes obertes» de l'absoluta, però alhora va parlar d'un «procés de maduració lent» i la necessitat que primer triomfi en les categories inferiors d'Espanya.

«A Ansu Fati és clar que l'hem seguit, a més juga al Barça», va dir Luis Enrique en to de broma, fent un gest de complicitat al seu passat recent al club català. «El conec, sé del seu potencial, i sent tan jove. Encara no ha jugat amb la sub-21 com a titular, tot just ha començat a participar però és un jugador a seguir», va afegir.

El seleccionador va deixar clara la seva mentalitat amb perfils de futbolistes com el de l'atacant blaugrana. «Estem atents a qualsevol jugador jove que pugui aparèixer per reforçar, rejovenir, millorar la selecció, però és evident que hi ha una etapa de formació molt important que se salten molt pocs futbolistes. Ell, amb 17 anys, té molt bones condicions, està molt ben posicionat, però tinc ben clar que el seu ha de ser un procés de maduració lent».