28 de novembre de 2019
28.11.2019
Atletisme

Francesc Pous: «Amb l'esport, volem potenciar i dignificar la ciutat de Figueres»

28.11.2019 | 12:51
Francesc Pous, director de la cursa, tercer des de la dreta

La prova busca «consolidar-se» qualitativament «millorant l'experiència dels corredors», segons el responsable de la cursa.

Queda poc per a la quarta edició de la Mitja Marató de Figueres, una cursa que busca «dignificar la ciutat a través de l'esport», segons el director de la prova, Francesc Pous (Figueres, 07/03/1977). Les inscripcions per a la Mitja han augmentat respecte a les edicions anteriors, però des de l'organització es defineix la cursa d'enguany com «de transició», buscant un salt de qualitat per als corredors.

Quines expectatives tenen per a aquesta edició?

Realment, aquest any eren molt altes. Havíem tret més dorsals però per temes polítics hi ha hagut curses que han modificat la seva data i han confluït en la mateixa.

Què pot oferir la Mitja de Figueres respecte a les altres?

Som una associació sense ànim de lucre que fem això per l'esport i la ciutat. Volem que els corredors que vinguin gaudeixin d'un gran circuit en una jornada ludicofestiva. Intentem cuidar els petits detalls i, a banda de les marques personals, volem que els corredors puguin gaudir de la ciutat i la plana de l'Alt Empordà. Creiem que és un escenari únic.

El circuit en si és un reclam?

Sí. La gent comença a perdre l'interès per proves més massificades i urbanes. En canvi, la Mitja de Figueres atrau pel seu toc paisatgístic i per la qualitat del recor­regut. Poder córrer en aquests paisatges dalinians amb els Pirineus nevats de fons és un reclam. A més, és de les poques proves a Espanya i Europa amb un desnivell acumulat negatiu.

Des de l'organització, hi ha un objectiu numèric respecte a les inscripcions?

Aquest any intentarem prioritzar la qualitat del servei respecte al nombre d'inscrits. És a dir, amb el bagatge de les tres primeres edicions, on hem crescut any rere any, volem que sigui una cursa de transició. Creiem que tindrem una bona dada de participació. De moment, entre les dues curses de 10 km i 21 km, homologades per la Federació Catalana, sumem més de 500 inscrits. En edicions anteriors estàvem per sota.

Amb quines entitats col·laboren aquest any?

Tenim una marató de sang dins la mitja marató atlètica. Hi haurà el bus de donants de sang i tothom que vulgui participar podrà ajudar en aquestes dates tan importants. També és una forma de conscienciar la mainada ense­nyant que és molt important donar sang i ajudar. També aglutinem altres entitats socials com l'Associació Ona, que rebrà els beneficis de la cursa d'enguany, que integren persones amb discapacitat intel·lectual a l'Alt Empordà. També hi haurà grups d'animació per crear ambient positiu al llarg de tot el recorregut.

Quin és l'objectiu final de La Mitja Marató de Figueres per a vostè?

Des de l'organització, volem potenciar i dignificar la nostra ciutat natal a través de l'esport. Volem que la gent es faci seva la cursa i ja tenim la vista posada en l'edició de l'any que ve, Figueres 2020, on celebrarem el cinquè aniversari de la Mitja Marató de Figueres. Treballarem amb la màxima ambició per fer una edició especial.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook