El Barça va guanyar anit el Dortmund al Camp Nou, resultat que li permet segellar l'accés als vuitens de final de la Lliga de Campions com a primer del seu grup. El duel va servir perquè el conjunt blaugrana recuperés alguns dels seus millors moments, encara que la tossuderia dels visitants per aigualir la festa de Leo Messi s'allargués fins al final.

Perquè l'argentí, que jugava el seu partit oficial número 700 amb el Barça, va celebrar l'efemèride amb un gol, dues assistències i un xut de falta al travesser. A més, amplia la seva llista de víctimes a Europa. Ja són 34 els equips que han patit els seus gols. Una nit gairebé rodona per a Messi, que va ser qui va pagar el bitllet als vuitens en primera classe.

Va obrir la llauna Luis Suárez, just abans de la primera mitja hora de joc. Li van anul·lar un gol previ per fora de joc, des del VAR, però poc després sí que ho va poder celebrar amb magnificència. Assistit de nou per Leo Messi. L'uruguaià va rebre una pilota d'or del 10, que la va recollir després d'un rebuig de la defensa. Va aprofitar el regal per superar Burki. Tot just quatre minuts després, Hummels va fallar en la sortida de pilota, la va recuperar Frenkie De Jong i de primeres va iniciar una contra ràpida i letal. L'holandès la va donar a Messi, que es va associar amb el seu amic Suárez i va batre per baix, creuat, Burki per ampliar diferències.

Els blaugranes van segellar el triomf en una bona primera part, en potser els millors 45 minuts en el que va de Lliga de Campions. I van secundar aquestes sensacions en el segon acte. Bé en la pressió i recuperació després de pèrdua, encara que la pressió alta durés els primers deu minuts, i ben col·locats sobre la taula van poder desplegar-se cap amunt amb seguretat i, amb paciència, trobar porteria fins en tres ocasions. Malgrat començar amb un error de llibre en el primer minut i propiciar que el Dortmund, amb xut de Schulz, tingués la seva gran ocasió, Ivan Rakitic va aprofitar la seva tornada a la titularitat, la primera en aquesta Champions. El croat es va associar bé amb Frenkie de Jong, de llarg el millor al mig del camp, i es va anar entonant per tenir pes en la recuperació i també a l'hora de crear joc. Va ser un altre dels molts noms propis. També Dembélé, que va retirar-se del camp abans d'hora en patir la tercera lesió del curs.

Al francès el va rellevar el seu compatriota Antoine Griezmann, autor del tercer gol. Ja a la segona meitat i rebent una assistència d'un Leo Messi que, amb el 3-0 al marcador, es va inventar un llançament de falta lateral que acabaria impactant amb la fusta. Va ser un bon Barça, amb un joc encara lluny del que es pretén i es presumeix que hauria d'haver. Sense ostentacions, sense un joc ràpid ni associatiu com el d'abans, però amb les guspires de qualitat de Messi que tan ajuden. El gol de Sancho, al tram final, va ser anecdòtic. Per si de cas, Ter Stegen va treure un parell de bones mans per mantenir a ratlla el rival. Deures fets i a pensar en la Lliga.