L'Associació Atlètica Mitja Marató de Figueres se centra en aquesta quarta edició en l'atenció al corredor per consolidar un dels pocs esdeveniments atlètics homologats que hi ha actualment a les comarques gironines. Després de tres edicions en les quals els participants han quedat gratament sorpresos per la qualitat de la bossa del corredor, aquest any «manté l'elevat nivell d'altres edicions i, fins i tot, l'incrementa».

Segons explica el secretari de l'entitat, Lluís Rodríguez, milloraran encara més la senyalització al circuit i la informació individualitzada als corredors. En aquest sentit, s'està treballant en un document en format PDF per fer-los arribar un «road book que se'ls enviarà per correu electrònic que els han facilitat els mateixos participants».

Es preveu una participació de 600 atletes per a cadascuna de les modalitats, la de 21 km i la de 10 km, una xifra que la convertirà en una de les més multitudinàries de les comarques gironines.

Un dels fets diferencials d'aquesta mitja és també, segons el seu departament de comunicació, la vida activa que té a les xarxes socials. Des dels inicis fins a dia d'avui han acumulat milers de seguidors tant a Instagram, camí dels 1.500 (@mitjafigueres), com a Twitter, gairebé uns 1.000, i a Facebook, prop de 2.000. De fet, moltes de les promocions que llancen tenen un «èxit absolut» perquè «els nostres fans estan pendents» del que se sorteja o dels anuncis que es publiquen d'última hora. «Molts ens feliciten perquè sempre estem al peu del canó» i la resposta a les preguntes és «immediata», asseguren.

Màxima implicació d'entitats

Aquest any l'Associació Atlètica Mitja de Figueres ha ampliat de 8 a 10 les persones dins de la Junta i ho ha fet amb la incorporació de Carles Callavé i Xavi Díaz. Ells també volen remarcar el compromís amb la ciutat, l'esport i la transversalitat de la cursa.

El tresorer Raül Moliner explica que «som cursa inclusiva i celebrem el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que és dos dies després del nostre esdeveniment». Per això, aquest any i per primer cop «tenim l'honor de comptar amb la presència de corredors provinents de l'Institut Guttman».

Ja que la Mitja de Figueres té una finalitat establerta en els seus propis estatuts, «cada any s'escull una entitat destinatària perquè rebi part dels beneficis que generem». En aquesta ocasió, s'ha elegit l'Associació Ona de Figueres, una entitat local que treballa per millorar la qualitat de les persones amb discapacitat intel·lectual.

En agraïment a haver estat escollits, l'entitat farà un playback dissabte, 30 de novembre, a la plaça davant de la Casa Empordà, on hi haurà la Fira del Corredor durant tot el dia.

Lindy-hop, batucada i gralla

També es comptarà amb l'animació de grallers en diferents punts del circuit, a la part baixa de la Rambla hi haurà actuacions de lindy-hop de la mà del Swingats de l'Ala, i el grup Tramuntakada, que ja són «uns incondicionals de la Mitja». Qui tampoc no es vol perdre aquesta «gran festa de l'esport» és l'escola Projecte Dansa, que estarà a l'avituallament de Vilabertran i l'escola de dansa Art&Dance, que farà actuacions durant la cursa de La Menuda a plaça Catalunya de Figueres.

Allà mateix també hi haurà el bus oficial de Donants de Sang ja que faran, un any més, una marató de donacions.

A més dels premis per als guanyadors, que són diners en efectiu, hi ha una excursió marítima per a dues persones amb el Magic Catamarans. Qui guanyi el quilòmetre llançat (consisteix a recórrer els primers mil metres de la cursa amb el menor temps possible), tindrà un vol en globus amb Globus Empordà.

Com a novetat d'aquest any es faran sortejos entre tots els participants. Se sortejaran àpats per a dues persones al Vermut, a l'Emporium de Castelló d'Empúries, al Trull d'en Francesc de Boadella d'Empordà, hi haurà material esportiu de gran qualitat com Hanker, Red Ink, Bikila, etc. A la Fira del Corredor se sortejarà una nit d'hotel de Mas Bosch d'Avinyonet de Puigventós.

«No només hi haurà premis per als guanyadors» perquè «creiem que els participants es mereixen endur-se regals només pel fet d'haver participat», assegura Toni Corona, responsable dels voluntaris.

Des de l'organització es regalarà a tothom que participi diverses exploracions biomètriques de la podòloga Elena Andrada i hidratacions facials amb vitamines del Centre Mèdic Medes.

Bossa de voluntaris

Aquest any i per primer cop s'ha dissenyat una dessuadora tèrmica de color vermell per «als centenars de voluntaris que s'han compromès i que es vulguin comprometre des d'ara amb nosaltres». A la bossa del voluntari s'hi trobaran, a més de la dessuadora, l'esmorzar del dia amb entrepà, fruita i beguda, i vals de diversos col·laboradors.

Segons Corona, «els volem agrair la seva tasca perquè entenem que són ells els que ens donen a nosaltres i no nosaltres a ells». De fet, un dels missatges més repetits pels speakers de l'esdeveniment de les tres edicions anteriors ha estat «sense vosaltres res d'això seria possible».