El FC Barcelona va treure els tres punts en la seva visita a Butarque (1-2) gràcies a dos gols a pilota parada en la segona part, obra de Luis Suárez i Arturo Vidal, en un partit pobre dels culers, que aguanten el liderat en primera Divisió després de la catorzena jornada de Lliga, on el millor va ser per als blaugranes va ser el resultat.

El liderat seguirà en mans d'un Barça que guanya, però no emamora. Aquesta va ser la conclusió de la seva pírrica victòria al sud de Madrid. El context no ajudava després de l'aturada FIFA i la fam del seu rival, tot i que la segona part va sobrar i va ser suficient perquè s'enduguessin una victòria "urgent" abans de mesurar-se al Dortmund a la 'Champions'.

L'equip de Valverde va sortir sense patró i amb un centre de camp improvisat que va patir contra el mur de formigó que va construir Javier Aguirre.

Roque Mesa va treure l'escaire i el cartabó, va marcar els temps i va lliurar la pilota a En-Nesyriva avançar el Lega amb un gol de bandera que va superar a Ter Stegen per la mateixa esquadra.

El Barça es va quedar 'grogui', però la segona part ho va canviar tot. A falta de joc i picant en els metres finals, amb Messi retardat i Griezmann sense presència, l'empat dels blaugrana va arribar a pilota parada. Va avisar primer Piqué amb una rematada a el pal i cinc minuts després, en una falta a tres quarts de camp, Leo va trobar a Suárez i aquest va rematar a gol amb un magn´fici cop de cap.

Rakitic i Vidal van entrar al camp donar més força i més ordre als seus. De fet, el xilè va ser qui va salvar els mobles d'un Barça que va trobar la fortuna en una altra jugada a pilota parada, on més va patir el Leganés. Vidal va rematar un córner que el línier va veure en fora de joc. Com que la pilota venia de Rubén Pérez, l'àrbitre, després de consultar amb el VAR, va decidir donar-li validesa .

Els d'Aguirre no van poder canviar el seu registre, van jugar amb la llengua fora tota la segona meitat, tot i que van donar la sensació de poder haver fet alguna cosa més per contenir a un Barça que ni de bon tros és a prop de la seva millor versió.

LEGANÉS: Cuéllar; Rosales, Siovas, Bustinza, Omeruo (Tarín, min.83), Jonathan Silva; Rubén Pérez, Roque Mesa (Carrillo, min.83), Óscar Rodríguez (Eraso, min.61); Braithwaite i En-Nesyri.

FC BARCELONA: Ter Stegen; Wague, Piqué, Umtiti, Junior; Busquets (Rakitic, min.57), De Jong (Ansu Fati, min.70), Messi; Griezmann (Arturo Vidal, min.57), Dembélé i Luis Suárez.

GOLS: 1 - 0, min.12, En-Nesyri | 1 - 1, min.53, Luis Suárez | 1 - 2, min.80, Arturo Vidal.

ESTADI: Municipal Butarque. 12.110 espectadors.