La Cursa de la Dona de Figueres organitzada pel Grup Iris arriba a la seva 4a edició amb unes previsions molt favorables per a la jornada d'enguany, i és que les inscripcions han crescut respecte a l'edició passada.

Aquest diumenge, 10 de novembre, tindrà lloc la marxa solidària que tenyirà de rosa els car­rers de Figueres amb, de moment, més de 5.000 inscripcions, superant la barrera de participants aquest any, tot i que des de l'organització no busquen marcar objectius numèrics concrets.

«És d'agrair que hi hagi moltes inscripcions perquè podem treballar millor durant tot l'any i invertir més en investigació, però no som competitives i no ens marquem reptes», valora la presidenta del Grup Iris, Lídia Albert, a pocs dies de la marxa.

De fet, sí que hi ha objectius clars des de l'organització més enllà del tema numèric: «Que els voluntaris estiguin a gust i vulguin repetir l'any vinent», segons Albert, que buscarà, un any més, que aquesta cursa inclusiva -que no competitiva- sigui una jornada alegre i festiva de solidaritat als car­rers de la ciutat de Figueres per ajudar en la lluita contra el càncer de mama.

Recollida de dorsals

Fins al dissabte, 9 de novembre, l'organització repartirà els dorsals i les samarretes a les inscrites a la marxa al Casino Menestral, una feina que agraeix la presidenta del Grup Iris: «Estem passant dels 400 voluntaris i hem hagut de començar a dir amablement que no perquè continua entrant gent per participar-hi». I és que cada any la implicació i participació dels voluntaris augmenta per aportar el seu granet de sorra a la jornada.Concurs a Instagram

El Grup Iris ha volgut traslladar el concurs de fotografia tradicional de la cursa a Instagram, on es busca un perfil d'imatge determinant.

«Aquest any el fem a través d'Instagram. Volem imatges que estiguin impregnades amb el significat o l'essència de la cursa», valora Lídia Albert sobre unes imatges que haurien de transmetre solidaritat, concòrdia, amistat, alegria i familiaritat com a valors fonamentals de la Cursa de la Dona de Figueres.