La Cursa de la Dona de Figueres organitzada pel Grup Iris arriba aquest diumenge a la seva 4a edició amb unes previsions molt favorables per a la jornada d'enguany, i és que les inscripcions han crescut respecte a l'edició passada. La coincidència amb la jornada de les Eleccions Generals ha obligat a modificar algunes parts de la prova per a evitar entorpir l'accés de la gent als col·legis alectorals.

Aquest diumenge, 10 de novembre, tindrà lloc la marxa solidària que tenyirà de rosa els carrers de Figueres amb un ritme d'inscripcions que apunta que es podrà superar la barrera de les 5.000 participants aquest any, tot i que des de l'organització no busquen marcar objectius numèrics.

«És d'agrair que hi hagi moltes inscripcions perquè podem treballar millor durant tot l'any i invertir més en investigació, però no som competitives i no ens marquem reptes», valora la presidenta del Grup Iris, Lídia Albert.

De fet, sí que hi ha objectius clars des de l'organització més enllà del tema numèric: «Que els voluntaris estiguin a gust i vulguin repetir l'any vinent», segons Albert, que buscarà, un any més, que aquesta cursa inclusiva -que no competitiva- sigui una jornada alegre i festiva de solidaritat als carrers de la ciutat de Figueres per ajudar en la lluita contra el càncer de mama.

Recollida de dorsals

Fins aquest dissabte, 9 de novembre, l'organització ha repartit els dorsals i les samarretes a les inscrites a la marxa al Casino Menestral, una feina que agraeix la presidenta del Grup Iris: «Estem passant dels 400 voluntaris i hem hagut de començar a dir amablement que no perquè continua entrant gent per participar-hi». I és que cada any la implicació i participació dels voluntaris augmenta per aportar el seu granet de sorra a la jornada.

Concurs a Instagram

El Grup Iris ha volgut traslladar el concurs de fotografia tradicional de la cursa a Instagram, on es busca un perfil d'imatge determinant.

«Aquest any el fem a través d'Instagram. Volem imatges que estiguin impregnades amb el significat o l'esssència de la cursa», valora Lídia Albert sobre unes imatges que haurien de transmetre solidaritat, concòrdia, amistat, alegria i familiaritat com a valors fonamentals de la Cursa de la Dona de Figueres.