La Jonquera va assaltar el Nou Miramar tres anys després en la reedició del derbi de la tramuntana de Primera Catalana, i és que el conjunt fronterer va superar l'Escala (0-1), encadenant la tercera victòria consecutiva. En un partit on el pes del joc el va portar clarament el conjunt escalenc, la solidesa defensiva dels homes de Mario Fernández, juntament amb la falta d'efectivitat dels anxovers, van provocar que la balança es decantés a favor dels jonquerencs gràcies a Àlex Alaminos.

Abans, però, el conjunt dirigit per Sepu va monopolitzar la primera meitat, on el tot-campista Marçal Saez va avisar amb un potent tir des de la frontal que va sortir llepant el pal de la porteria de Campos (10'). Les arribades locals no van parar en el primer temps, ja que el killer Jam Baldeh va desaprofitar fins a dues rematades en boca de gol, la primera assistit per Lluís Baldeh des de la dreta (22') i la següent, ja en l'interior de l'àrea petita (38'), on Àlex Campos es va mostrar molt ben col·locat sota pals.

Una genialitat d'Alaminos

En la represa, el guió semblava repetir-se fins que, en una bona transició de La Jonquera, Àlex Alaminos va engaltar amb la cama dreta des de fora l'àrea una potent canonada impossible per Moha Chami per emmudir el Nou Miramar i marcar el seu primer gol de la temporada (63').

Pocs minuts després, el partit va embogir. La Jonquera va tenir dues oportunitats d'or per matar el partit amb un tir calcat d'Alaminos que va poder desviar el porter escalenc (77') i una cursa d'Arnau García que va culminar amb una vaselina que no va entrar per ben poc (78'). Segons més tard, expulsió del visitant Diarra deixava La Jonquera amb un home menys davant un rival que no va parar d'insistir per trobar l'empat. Els nervis i l'agressivitat propis d'un derbi no van faltar en els darrers instants, una tensió que va baixar de cop amb el xiulet de l'àrbitre perquè La Jonquera guanyés, novament, per la mínima tres anys després.

Solidesa o efectivitat

Les valoracions dels dos tècnics després del duel van ser completament oposades, i és que, per una banda, el tècnic Mario Fernández va lloar la solvència de l'equip: «L'Escala ha portat el pes del partit però defensivament hem dominat l'àrea. Arribades clares considero més perillosa la d'Arnau que les seves. La diferència ha estat en la defensa i hem estat més encertats nosaltres».

­Per la seva banda, Sepu va trobar a faltar efectivitat després de vint arribades a l'àrea contrària del conjunt escalenc: «Així és el futbol. Probablement, hem fet el millor partit en tots els aspectes, un monòleg de l'Escala. El millor del partit d'avui no ha guanyat, la seva efectivitat ha estat molt alta i la nostra molt baixa».

La lliga continua

L'Escala buscarà refer-se de la der­rota davant un dels equips forts de la categoria, el Mataró, diumenge a les 5 de la tarda a domicili.

La Jonquera descansa aquesta jornada, una pausa necessària per recuperar-se físicament després d'acabr el derbi amb Bruno Müller, Arnau García i Diarra tocats.