L'Escala i La Jonquera van agafar camins ben diferents fa tres temporades. El curs 2016/17, els costaners van consumar el descens a Segona Catalana, mentre que els fronterers van assolir l'ascens històric a Tercera Divisió a Sant Boi sota les ordres d'Àxel Vizuete. Tres anys després, es reedita el derbi de la tramuntana a Primera Catalana, on els escalencs reben la visita del conjunt jonquerenc aquest diumenge (16h) al Nou Miramar.

Per primera vegada en tot el curs, els dos representants de l'Alt Empordà van guanyar els seus respectius duels la jornada passada, confirmant el bon estat de forma dels dos per encarar un matx que es preveu competit.

Estat de gràcia

La Jonquera arriba d'encadenar la seva segona victòria consecutiva davant un rival d'entitat com el Mollet (3-2) i, anteriorment, el Sabadell Nord (1-2), dos triomfs amb firma d'autor.

Bruno Müller ha despuntat en les dues victòries, liderant el conjunt jonquerenc amb 4 gols per sumar les dues victòries de l'equip. El killer serà, sens dubte, una de les principals armes ofensives del conjunt de Mario Fernández que sembla que comença a carburar amb la nova filosofia de grup.

Efectivitat anxovera

Tot i sumar tres derrotes consecutives, l'Escala és un dels equips revelació del campionat. Amb les incorporacions de luxe de Botxi, Pau Ribas o Marçal Saez, els de Sepu han aconseguit quatre victòries en els set enfrontaments disputats fins ara.

L'estat anímic de l'equip és immillorable després de superar el Palamós (3-4) amb una primera meitat memorable del conjunt escalenc davant un dels equips cridats a buscar l'ascens com és el Degà.

L'instint en la zona ofensiva de Jam Baldeh serà una de les principals amenaces dels de Sepu, i és que el depredador escalenc és el màxim golejador de la categoria amb 7 gols en 6 partits.

Derbi de nouvinguts

El duel comptarà amb poques cares conegudes respecte a l'últim precedent del derbi al Nou Miramar del gener del 2016, on els jonquerencs van imposar-se per la mínima amb el gol d'Ignasi Massó. I és que, juntament amb el banyolí, que llavors militava a La Jonquera, Pau Ribas i Jam, que ja vestien la samarreta blaugrana, són els homes que tornaran a viure el derbi al Nou Miramar tres anys després.