Punt final a l'etapa de Xavi Agustí com a tècnic de la Unió Esportiva Figueres. El club ha decidit destituir el figuerenc i Javi Salamero agafa les regnes de l'equip, marcant el canvi de rumb amb l'aposta del fins ara gerent de l'entitat.

«Deixem l'equip en un moment de creixement que se sentia identificat amb el cos tècnic. Marxo amb la consciència molt tranquil·la d'haver fet una bona tasca però sense poder acabar el que se m'havia encomanat», ha comentat Agustí, afegint que «era una situació que sabíem que podia passar des del principi sabent, lamentablement, de l'intrusisme i falta d'ètica que tenim en el nostre col·lectiu».

Aquesta tarda, el Figueres ha convocat una roda de premsa per anunciar la destitució d'Agustí i el relleu de Javi Salamero, que obrirà la seva segona etapa al club on va dirigir el filial per després passar com a entrenador i director esportiu pel Girona, Sabadell, Nàstic, Llagostera i Palamós.

Salamero agafarà l'equip en la 15a posició amb 11 punts, únicament 2 per sobre les places de descens, amb un balanç de 3 victòries (totes a Vilatenim), 2 empats i 6 derrotes, l'última al camp de l'Energia davant el cuer de la categoria, el Sants (3-1).

Agustí va arribar al febrer del 2019 en substitució de Joan Esteva a la banqueta, salvant l'equip en el tram final de la temporada de l'any del centenari de la Unió Esportiva Figueres. Després de remodelar de dalt a baix la plantilla per aquest nou curs, Agustí ha conservat una línia de treball que, tot i el bon joc, recuperar l'alegria a Vilatenim o apostar per la joventut, no s'ha pogut materialitzar en resultats.