Les futbolistes de la Primera Iberdrola, la màxima categoria del futbol femení, aniran a la vaga indefinida a partir del cap de setmana del 16 i 17 de novembre, data que correspon a la novena jornada, després que sindicats i patronal no arribessin a un acord en el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) a Madrid per evitar la convocatòria anunciada per les jugadores la setmana passada pel bloqueig en la negociació per a la signatura del Conveni Col·lectiu.

L'Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) i els sindicats AFE, Futbolistes ON i UGT estaven citats ahir al SIMA després que dimarts passat les jugadores de la màxima divisió del futbol femení espanyol convoquessin una vaga indefinida, que es durà a terme a partir del cap de setmana del 16 i 17 de novembre i en les dates de celebració de partits. L'anunci es va produir en l'actual situació de bloqueig després de 18 reunions per tirar endavant el primer i històric Conveni Col·lectiu en el futbol femení espanyol. Les futbolistes reivindiquen, entre altres coses, que se'ls reconegui el 75 per cent de la jornada laboral, un salari mínim de 16.000 euros i el pagament del 100% del salari en cas de baixa.

En aquest sentit, l'advocada i presidenta del Comitè de Futbol Femení de l'AFE, María José López, ha denunciat l'«entossudiment» de la patronal en l'acte de conciliació davant les reclamacions d'un «mínim de mínims» en referència a la «línia vermella» que suposa el 75 per cent de la jornada laboral de les jugadores.

«Per part de l'Associació de Clubs no hi ha hagut cap tipus de contrapartida, ni cap element que pogués canviar la decisió. Estem negociant des de fa 13 mesos i la posició segueix sent la mateixa. La paciència de les jugadores està sent infinita, estem parlant de mínims de mínims», va subratllar López.