Tres dies després del «no clàssic», el Barcelona rep aquesta nit (21.15 hores) el Valladolid al Camp Nou, en un partit en què els d'Ernesto Valverde recuperen Gerard Piqué i podria tenir uns minuts Ansu Fati, que fa un mes que no juga en el primer equip.

Esportivament parlant, als blaugranes els ha anat bé el descans i arribaran al matx davant els de Sergio González amb les cames més fresques, sobretot després de l'exigent partit contra l'Slavia de Praga de l'anterior dimecres a la Lliga de Campions.

Davant el Valladolid, Valverde podria tenir només una baixa per lesió, la de Samuel Umtiti. L'altre jugador amb problemes físics, Sergi Roberto, ja ha participat en algun entrenament aquesta setmana. Qui està descartat és Ousmane Dembélé, que haurà de complir el seu segon partit de baixa després de no poder jugar a Ipurua per sanció.

Aquesta absència obre la possibilitat que Ansu Fati pugui disputar alguns minuts, encara que de sortida tot sembla abonat perquè el trident format per Leo Messi, Luis Suárez i Antoine Griezmann sigui el que jugui d'inici. A l'equip inicial no hi ha d'haver gaires sorpreses, més enllà de la tornada de Gerard Piqué i de la possibilitat que Sergi Roberto torni a l'equip en detriment de Nélson Semedo, encara que és una opció que està per veure.

Al mig del camp, malgrat els dubtes generats a Praga, Valverde podria tornar a comptar amb la tripleta formada per Sergio Busquets, Frenkie de Jong i Arthur Melo. Si decideix realitzar algun tipus de canvi sempre té el croat Ivan Rakitic i el xilè Arturo Vidal a la recambra per mirar de moure algunes peces i buscar una mica d'aire fresc respecte als últims compromisos.

Per la seva banda, el tècnic del Valladolid, Sergio González, arriba sense aclaparaments en la classificació, encara que, una setmana més, no podrà comptar amb l'atacant Sandro, qui ja va causar baixa en l'anterior partit contra l'Éibar. Tampoc hi seran el migcampista amb passat al Girona Rubén Alcaraz i el defensor Javi Sánchez, mentre que Fede San Emeterio podria tornar a la convocatòria atès que la seva progressió estava sent molt positiva. El Valladolid arriba a aquesta cita amb una important injecció de moral després d'haver sumat una victòria davant l'Eibar, que a més va suposar acabar amb la sequera golejadora dels davanters de l'equip -va marcar Guardiola- i afegir un plus al bon rendiment del planter Salisu, autor de l'altre gol del seu equip.