Amb poc futbol i molt patiment, el Barça es va endur la victòria a Praga davant l'Slavia, en un partit que va començar amb un gol matiner de Leo Messi (min. 3) però que es va complicar amb el pas dels minuts. El triomf els dona el lideratge del grup i pràcticament porta els blaugrana a la següent ronda, encara que el seu futbol deixa molts dubtes, tant en la creació com a la zona defensiva. Novament Marc André Ter Stegen va ser determinant amb les seves actuacions en el primer temps.

Va sortir el Barça sabent com era el rival, un equip físic, incansable i amb molta presència. Davant d'això, Valverde va disposar una línia de pressió molt avançada amb el trident Messi, Suárez i Griezmann molt actiu. Van sorprendre els blaugrana i van treure pràcticament rèdit en la primera acció que van tenir. Un robatori de Messi, una combinació amb Arthur Melo, la devolució d'aquest sobre Leo i una rematada de primeres al minut 3 que va posar per davant el Barça (0-1).

Amb tots els problemes que havien tingut últimament els blaugrana com a visitants a Europa, semblava que Valverde havia trobat la tecla. El seu equip estava connectat i dominava la situació davant un desconegut Slavia, que no sabia per on fer mal als catalans. Però com tantes vegades, el Barça va permetre créixer al rival. El seu mig camp va desaparèixer, els seus davanters no tenien presència i el partit es va convertir en un anar i venir, en l'escenari ideal per al rocós equip centre-europeu, el conjunt que més quilòmetres acumulava a les cames dels seus futbolistes després dels dos primers partits. Boril, al minut 20, va posar per primera vegada a prova Ter Stegen, que com altres vegades fora de casa va tornar a ser determinant, i en atac el Barça només oferia les projeccions per la dreta de Semedo.

Fins al descans, les millors opcions van ser per a l'equip de Jindrich Trpisovsky, que, nerviós i amb una gorreta a l'estil Jurgen Klopp, es movia incansable a la banda. Ter Stegen es va vestir de salvador amb dues intervencions pràcticament consecutives, la primera després d'una rematada pròxima de Masopust, la segona després d'un xut del nigerià Olayinka. Els errors en la medul·lar, on no van lluir ni Arthur ni de Jong; en defensa, especialment per part de Piqué, i la inacció de Griezmann van ser una llosa per als barcelonistes, que encara van veure com Masopust va tenir l'empat en l'últim sospir del primer temps.

La inèrcia del partit convidava a l'empat i l'Slavia va trigar cinc minuts del segon temps per aconseguir-ho després d'una acció en què el carriler Boril va tenir més decisió que la parella de centrals barcelonistes (1-1, min. 50). Stanciu, al 54, va poder avançar el seu equip. Aquesta acció va despertar el Barça, que va tenir la fortuna de marcar el segon pràcticament en la següent acció que va tenir, una jugada amb una mica de fortuna en què Messi va servir una falta i la pilota la va desviar Suárez i posteriorment Olayinka (1-2, min. 57). Però l'excés de testosterona, insuflada des de la grada, va perjudicar els txecs, que van perdre el control, i el Barça va començar a sentir-se cada vegada més còmode. Messi va fallar segurament un dels gols més fàcils de la seva carrera en el 75 i en els minuts finals, sense Busquets -lesionat-, el partit va embogir, tot i que l'1-2 ja no es va moure.