El Tenis Taula Tramuntana és el club de la ciutat de Figueres. Molta gent ho desconeix, ja que, de forma provisional, l'entitat va ser desplaçada de la zona poliesportiva amb motiu de l'ampliació de l'hospital, per acabar desenvolupant la seva activitat al gimnàs de l'institut Olivar Gran en l'actualitat. Aquest període transitori és ja de tretze anys sense cap solució a la vista, una situació que limita el creixement del tenis taula a la ciutat de Figueres, tot i la feina constant de l'entitat.

«La salut del club és bona. Tot i ser un esport minoritari, tenim més de setanta jugadors i jugadores i estem en un dels millors moments de la història del club», valora Jaume Muntada, president del Tenis Taula Tramuntana, que compta amb set equips en total: un femení a Divisió d'Honor (on competeix la jove figuerenca Jana Riera), un masculí i cinc equips territorials on veterans i joves competeixen sense tenir en compte les edats. «Grans i nens poden jugar barrejats. Un noi o noia de 12 anys que jugui bé pot plantar cara a qualsevol adult a nivell territorial», comenta Muntada sobre els equips, que compten, principalment, amb entrenadors formats a la base.

De moment, el club manté un nombre estable d'uns setanta membres tot i la poca visibilitat que té ara mateix el tenis taula a Figueres. I és que, des de fa tretze anys, l'entitat ha hagut de moure la seva seu fins a acabar al gimnàs de l'institut Olivar Gran gràcies a un acord signat amb l'Ajuntament de Figueres.

Tretze anys després

El T.T. Tramuntana estava situada a l'antic CN Figueres, desaparegut després de la remodelació i ampliació de l'hospital, que han deixat la seu del club en un llimb constant.

«Se'ns va prometre un període provisional de dos a quatre anys. Encara no tenim una ubicació adequada i entenem que, tretze anys després, hem de solucionar-ho», explica Muntada sobre la necessitat immediata del club en matèria d'instal·lacions, una problemàtica que frena la progressió del club, per exemple, deslocalitzant l'entitat de la zona esportiva provocant el desconeixement dels habitants de Figueres de l'existència d'un club de tenis taula a la ciutat.

A més, l'espai cedit per l'institut Olivar Gran és d'ús exclusiu a les tardes i provoca que el material del club s'hagi de muntar i desmuntar cada vegada que es vol fer servir, una pèrdua de temps i un desgast d'equipaments que reclama una solució d'equipaments per part del consistori.

L'espai polivalent

A l'espera del nou pavelló de la ciutat i la reorganització de clubs, el Tenis Taula Tramuntana no diposita gaires esperances a ser un dels afortunats, però té en compte una solució acotada per resoldre la falta d'instal·lacions.

«Hi ha un espai polivalent al pavelló Roser Llop. És la meva prioritat com a president i, des del club, és la nostra reivindicació per tenir els equipaments que necessitem i més visibilitat. Se'ns obririen noves perspectives per fer una altra estirada cap amunt», conclou Muntada sobre l'única necessitat del club des de fa més d'una dècada, disposar d'un espai propi on el club de tenis taula de la ciutat de Figueres pugui entrenar i competir.