El Barça tindrà quatre dels seus futbolistes entre els 30 finalistes que aspiren a obtenir la Pilota d'Or, que la revista France Football entregarà el proper 2 de desembre. Es tracta de Lionel Messi, Marc-André Ter Stegen, Frenkie de Jong i Antoine Griezmann, que estan inclosos en una llista en la qual no hi ha jugadors espanyols, però apareixen altres futbolistes de la Lliga espanyola com Karim Benzema i Eden Hazard, del Reial Madrid, i Joao Felix, de l'Atlètic de Madrid. A la llista hi ha noms destacats com els de Sadio Mané, Mohamed Salah i Virgil van Dijk, del Liverpool, Cristiano Ronaldo, del Juventus, o Kevin de Bryune, del Manchester City.

En un altre ordre de coses, el Barcelona ha pagat 15 milions d'euros a l'Atlètic de Madrid per aconseguir la pau en el «cas Griezmann». Segons El Mundo, el conjunt blaugrana ha signat un acord confidencial amb el club matalasser que provocarà que no surtin a la llum els correus electrònics que estan en el seu poder i que acrediten que el Barça va negociar il·legalment amb el jugador. En aquests es reflecteix amb tot luxe de detalls el repartiment de comissions durant la contractació de l'internacional francès. La cobertura jurídica que s'ha donat a l'acord passa per l'adquisició per part del club blaugrana d'un dret de tempteig sobre mitja desena de jugadors blanc i vermells. Dos d'ells són de la primera plantilla: Saül i Giménez.

D'altra banda, el Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) demanarà de nou la seva opinió al Barcelona i el Reial Madrid sobre la data del Clàssic, ja que La Lliga s'oposa que es jugui el dimecres 18 de desembre i planteja que es disputi el dimecres 4 del mateix mes.

Segons va informar la RFEF a través d'un comunicat, els clubs tindran de termini per contestar fins a les vuit del vespre d'avui, i el Comitè de Competició haurà de tornar a reunir-se per valorar les seves respostes. La data del Clàssic no està clara des de la setmana passada com a conseqüència de les protestes generades als carrers de Barcelona i diferents ciutats de Catalunya.