El Vila-real va aconseguir ahir una victòria contra l'Espanyol (0-1) gràcies a un gol d'Ekambi en el minut 17 superant un equip que va milorar les seves prestacions amb el nou tècnic, Pablo Machín, però que no va ser capaç de veure porta malgrat la seva insistència.

L'Espanyol va sortir a mossegar contra el Vila-real. En els primers minuts del partit, va deixar clar que volia fer valer l'efecte Machín, però li va faltar efectivitat a dalt, una de les assignatures pendents des que va arrencar aquesta temporada. En el minut 17, Ekambi va avançar el Vila-real en una jugada accidentada. Rubén Peña es va internar per la dreta i va signar una assistència rasa que va rebotar en David López. El camerunès ho va tenir fàcil per posar el 0-1 al marcador.

L'Espanyol no es enfonsar. La seva empenta inicial es va mantenir i va gaudir d'algunes ocasions clares de Darder i Víctor Gómez. Asenjo estava alerta. Calleri va tenir la millor opció per als seus amb un remat de cap que es va estavellatr al travesser en el minut 38. Els locals buscaven amb insistència l'empat.

El guió va estar prop de canviar després del descans amb una falta indirecta dins l'àrea que Vargas va enviar a les mans d'Asenjo. El Vila-real limitava els seus riscos, però amenaçava la porteria de Diego López amb centres laterals. Ekambi va poder signar el segon gol de la tarda a passada de Gerard Moreno en el minut 55, però el seu xut va marxar desviat. va sert l'acció més clara del conjunt de Calleja, ja que gairebé tot el protagonisme ofensiu en la segona meitat va ser de l'Espanyol.

Calleri va tenir una altra ocasió de gol de cap en el minut 64 i de nou va faltar l'encert. Els de Machín insistien, s'acostaven, però no tenien punteria. El tècnic local va treure tota la seva artilleria i va donar entrada a Ferreyra i a Wu Lei per intentar canviar els transcurs del partit, davant un Vila-real ben plantat i que amenaçava al contraatac amb criteri.

Granero va tenir l'empat en el minut 84. El madrileny va connectar una passada de Wu Lei, però Asenjo va treire una mà miraculosa. Tampoc no va ajudrt el VAR a les aspiracions periquites en no assenyalar un penal que han reclamat els blanc-i-blaus en els compassos finals. No hi va haver sorpreses, malgrat la més bona imatge de l'Espanyol.