El Figueres va marxar ahir del Penedès amb mal regust de boca, després d'acaronar l'empat fins al darrer minut amb un penal de Marc Gelmà frustrat pel porter del Vilafranca. Sense Pepu Soler ni Uri, els homes de Xavi Agustí van fer mèrits per punutar, però la qualitat del local Oribe va ser letal amb una derrota per als figuerencs (1-0).

L'equip blanc-i-blau va sortir a mossegar. Ràpidament va gaudir d'opcions per posar-se al marcador, encara que sense encert. El Vilafranca va aprofitar-ho per fer un pas endavant abans d'arribar al descans, tot i que l'aproximació dels locals no va suposar cap perill per als d'Agustí.

A la represa, el Figueres va mostrar-se sòlid al darrere per impedir que el domini en possessió del rival fos un problema a la porteria de Carrillo. Al minut 77, Oribe va demostrar ser un jugador desequilibrant sorprenent des de fora l'àrea amb un cacau a l'escaire.

Recòrrer als canvis

Amb el marcador en contra, el tècnic figuerenc va recòrrer als canvis. Fent entrar Abel i Ousman per Duba i Modest, va notar-se el revulsiu de seguida. Els blanc-i-blaus van millorar en atac i en conseqüència tornaven a disposar l'ocasions. En una arribada perillosa a l'àrea del Vilafranca, l'àrbitre va assenyalar la pena màxima. Marc Gelmà va ser l'encarregat de xutar el penal, però el porter va llegir-li les intencions i va blocar el penal que podria haver-los donat l'empat.