L'arribada de Pablo Machín, Jordi Guerrero i Jordi Balcells a l'Espanyol ha de permetre acabar amb la mala dinàmica de resultats que encadena l'equip blanc-i-blau i que va suposar la destitució del tècnic David Gallego. L'exentrenador del Girona, que torna a Primera Divisió després d'haver tingut una etapa al Sevilla, s'estrena aquesta tarda a la banqueta de l'RCDE Stadium contra el Vila-real (16.00 hores), després d'haver tingut dues setmanes per treballar amb la nova plantilla a causa de l'aturada de seleccions.

«L'equip té capacitat i implicació. És el moment de demostrar-ho», afirmava el sorià a la prèvia. Amb el repte d'oferir una bona imatge davant d'una afició dolguda per la dinàmica a casa, Machín va subtrallar que «tinc clar que haurem de ser un equip competitiu i anar a poc a poc. Hem d'estar dins el partit des de l'inici fins al xiulet final». «Sempre és més fàcil que la desconfiança pugui aparèixer, tant en futbolistes com en l'entorn. Vull que l'afició se senti imprescindible per aconseguir victòries. Amb ells la nostra moral creixerà», afegia.

El sistema de Machín

D'altra banda, el tècnic va avançar que utilitzaria el seu dibuix tàctic habitual. «El sistema pot ser amb tres centrals, però mana l'essència. Això no és sembrar i de seguida recollir. La plantilla es pot adaptar perfectament, però entre els molts canvis que es poden fer és necessària una nova dinàmica».

Un dels jugadors que traurà més profit del sistema de tres centrals de Machín és sens subte l'ex-blanc-i-vermell Bernardo Espinosa. El central, que fins ara no havia tingut protagonisme amb Gallego, ha entrat en la convocatòria. Respecte al Vila-real, el tècnic sorià va destacar que compta amb «excel·lents futbolistes». «Porta temps treballant de manera similar des de la base. Els equips que no han tingut una temporada anterior fàcil solen començar bé la següent. Està competint francament bé i qualsevol pot ser determinant», va dir.

El migcampista Óscar Melendo és baixa a causa d'una lesió i tampoc han entrat a la llista jugadors com Javi López i Lluís López, per decisió tècnica, ni Pablo Piatti, que arrossega molèsties.