L'Atlètic de Madrid ha empatat aquest dissabte amb el València CF (1-1) en un partit de la jornada 9 de LaLiga Santander i on els "colchoneros" han mancat de punteria per a transformar més enllà d'un penal, davant un adversari carrincló i que malgrat tot ha tret profit del Wanda Metropolità gràcies a un golàs de falta, anotat pel seu capità Dani Parejo.

"Pur sentiment. Passin i cridin!" resava una gran pancarta que van desplegar els hereus del Front Atlètic en els prolegòmens de la trobada. I ho van interpretar a mig fer els jugadors "colchoneros", que van sortir d'aquesta cita de lliga amb més dubtes en la taula i 16 punts; mentrestant, l'equip 'che' es va quedar amb 13 a rebuf dels llocs europeus.

L'inici, malgrat tot, va anar amb calma per part de tots dos fins a fregar el quart d'hora. Abans, tan sols va haver-hi una queixa de João Félix. L'àrbitre, Adrián Cordero Vega, va entendre que no hi havia res i des del VAR igualment van deixar córrer la jugada, sense veure's protestes tan si més no dels futbolistes locals.

En el minut 12 va arribar aquesta bona oportunitat de Francis Coquelin, rematant per sobre del travesser una bonica triangulació dels seus companys a la sortida d'un córner. Va replicar Thomas Partey, el noi de moda en l'Atlètic, amb un altre tret llunyà i també massa alt.

Gens seriós fins al minut 17, quan Santiago Arias no va donar per perdut una passada en llarg que arribava creuat cap a la seva banda dreta. El lateral colombià va controlar la pilota en el bastó del córner i aquest posat de fe, immediatament, havia estirat les línies i obert escletxes.

Juntament amb João Félix i el mateix Thomas, Arias va filar un atac que va acabar amb la pilota rasa i en franquía perquè Saúl Ñíguez tirés després d'una deixada de Diego Costa. El '8' blanc-i-vermell va triar l'opció de llançar per baix i ajustat al pal, encara que se li va marxar fora i no va poder emprenyar a Jasper Cillessen.

Gairebé a continuació, el porter neerlandès sí que va veure la seva àrea en perill per una arribada del mateix Diego Costa, que es va desmarcar a l'esquena dels centrals per a baixar l'esfèric i connectar un xut rabent, desviat i mentre Cillessen feia l''estàtua' com a resposta.

El porter visitant ja havia tingut una mica de feina entre mitjanes, atrapant sense dificultats un tir tou d'Álvaro Morata. Es demostrava que els davanters locals tenien ganes de reivindicar-se, després de les múltiples crítiques rebudes per la sequera golejadora que travessen aquesta tardor.

Morata ho va intentar de nou, de cap en un córner, a punt de complir-se la primera mitja hora. Va despertar llavors el quadre valencianista, gràcies a un error de Thomas en una passada per zona 'calenta'. La pilota, sense destinatari, va acabar en les botes de Denis Cheryshev, que va enganxar un xut potent i que Jan Oblak va agarrar en dos temps.

Superat aquest esglai, els pupils de Diego Pablo Simeone van obrir el marcador després d'una acció polèmica. En una ofensiva, amb tir inclòs de João Félix, el conjunt "colchonero" va fabricar una altra jugada des del seu costat esquerre i aquí Morata, a la cantonada de l'àrea, va centrar a peu canviat.

Cheryshev va tocar la pilota amb la mà, encara que va fer el gest de buidar de cap, i tot va seguir a l'espera que el VAR revisés el succeït. Mentrestant, les protestes dels blanc-i-vermells s'acumulaven perquè la pilota encara no sortia del camp i volien saber el veredicte televisiu.

Quan Cillessen ja per fi es disposava a treure de porta, Xai Vega li va instar a detenir-se i es va acostar a la caseta de l'habitació àrbitre per a revisar en persona la jugada. El 'trencilla' del col·legi càntabre va decretar penal i Diego Costa no el va malgastar, enganyant al porter 'che' en el seu tret.

El retorn de vestuaris va repetir el guió del començament del partit, fins que Cheryshev va tornar a destacar entre els seus en el minut 53. L'uruguaià Maxi Gómez va rebre una pilota escorada al costat esquerre, dins de l'àrea local, i en un faig fallida amb la cintura es va desempallegar del seu marcatge i va cedir l'esfèric ras cap endarrere.

El '11' visitant era del millor del seu equip, davant la irregularitat de Dani Parejo i les absències del citat Rodrigo Moreno i també de Gonçalo Guedes. Així, l'ariet rus va rematar a la carrera i segons li venia per a estavellar la pilota en el travesser.

El 'Cholo' Simeone va moure la banqueta justa a continuació, donant entrada sobre la gespa del Wanda Metropolità a Thomas Lemar i a Renan Lodi. I precisament va ser Lemar qui va protagonitzar la següent jugada, amb una falta directa des de la frontal, però sense aclaparaments per a Cillessen.

L'arquer neerlandès en defensa, Geoffrey Kondogbia en la medul·lar i Cheryshev en atac estaven sent els tres pilars d'un València anodí en la resta. El seu entrenador, Albert Celades, trobava a faltar major intervenció de referents com a Parell, que feia olor la pilota escasses vegades.

Per això, el tècnic 'che' també va optar per fer canvis i va retirar del terreny de joc a Kondogbia, per a confiar així en l'olfacte golejador de Kevin Gameiro. No obstant això, el davanter francès a penes va quallar ocasions d'emprenyament per a Oblak, qui d'un cop de ploma va passar de ser mer testimoni del partit a ser el salvador del seu equip.

Una parada seva en el minut 87, el miracle de cada jornada per a l'eslovè, va salvar la remuntada. Havia estat amb una estirada per baix, al seu costat destre i pegat al pal. Només uns pocs minuts abans, el capità valencianista havia aconseguit el 1-1 amb un magistral llançament de falta directa, imparable per a Oblak.

A partir d'aquí, la trobada va pujar en decibels i en polèmica, amb expulsió inclosa de Kang In Lee en un tres i no res i sota consulta del VAR. L'Atlètic va estrènyer sense obtenir recompensa, com a amarga justícia poètica a la seva escassetat de punteria. Per a major inri, João Félix es va perdre els últims 12 minuts per una lesió que va obligar al fet que fos retirat.

Sense més canvis en la recambra per a Simeone, el seu equip va evidenciar que té un seriós problema en atac. El tram de temporada s'accelera i els blanc-i-vermells no troben la manera de convertir en gol les seves oportunitats, ja siguin moltes o poques. A més, la Champions League amenaça amb tornar en breu al Metropolità, amb el compromís vital davant el Bayer Leverkusen.