La Lliga, al costat del Vila-real i l'Atlètic de Madrid, va fer ahir una sol·licitud formal a la Espanyola per disputar el Vila-real - Atlètic de Madrid del la sisena jornada el proper 6 de desembre (22.00, hora espanyola) al Hard Rock Stadium de Miami.

El president de la Lliga, Javier Tebas, va afirmar que aquest partit seria «una empenta més» a l'estratègia d'internacionalització de la Lliga, «que tan bons resultats està donant entre tots els club». «Confiem que en aquesta ocasió puguem dur a terme aquesta acció tan positiva per a tots, com ja fan altres lligues com l'NFL o l'NBA fora de les seves fronteres», va assenyalar Tebas, que es referia a l'intent frustrat d'aquest passat gener en el qual la Lliga pretenia que es jugués el Girona-Barcelona de la Lliga Santander a Miami, però que va trobar el rebuig tant de la Federació Espanyola com d'alguns clubs com el Reial Madrid.

La Lliga va confirmar que ha informat tant els jugadors i cossos tècnics de tots dos equips com l'AFE. «L'Atlètic de Madrid treballa cada temporada per expandir i impulsar la nostra marca en tots els continents i la disputa d'aquest partit als Estats Units ens permetria seguir treballant-hi. A més a més, aconseguiríem apropar el futbol espanyol als aficionats i seguidors que viuen fora del nostre país. Seria un gran partit que marcaria el futur», va afirmar el CEO de l'Atlètic de Madrid, Miguel Ángel Gil. Per la seva banda, el president del Vila-real, Fernando Roig, va dir que tot el que sigui «exportar» el futbol i l'esport espanyol «és bo per a tots» i també per al seu club. «Estats Units és un país molt important on, a més, tenim acadèmies oficials del club i vam realitzar diferents activitats amb el futbol formatiu, de manera que seria molt especial per a nosaltres poder jugar-hi. Perquè sigui positiu per a tots, hem pensat en diferents alternatives de compensació per als nostres aficionats», va explicar Fernando Roig.

Els abonats del Vila-real gaudirien d'un pla de compensació acordat amb el club, segons el acual podrien triar entre un descompte del 40% en l'abonament de la temporada 2020-21, una entrada per al partit de tornada al Wanda Metropolitano -fins a un màxim de 3.000, inclòs desplaçament en tren-, o viatjar a Miami per veure el partit, amb un límit de 600 aficionats.

Aquesta iniciativa forma part del projecte signat per la Lliga fa un any amb l'empresa nord-americana Relevent Sports que pretén impulsar el creixement del futbol als Estats Units i acostar la Lliga espanyola als seus aficionats.