Enguany, el torneig BufaLynch va aconseguir un nou rècord de recaptació en la seva tercera entrega, en què es van aconseguir 8.363 €, que es van destinar íntegrament a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona perquè continuïn amb la seva recerca sobre la síndrome de Lynch i el càncer. La iniciativa, en memòria d'Iñaki Fernández Búfalo, es va consolidar amb un nou èxit de solidaritat per intentar aportar en la lluita contra la malaltia.

Com la fundació del CF Empuriabrava-Castelló, entitat esportiva que ha ajudat en el creixement de la iniciativa i club inspirat per homenatjar la figura de Búfalo, inclòs simbòlicament en l'escut de l'entitat, totes les iniciatives han estat portades per la gent més propera d'Iñaki Fernández. «És una iniciativa que va sortir de la família i els amics de l'Iñaki. Va sorgir la proposta de fer un acte d'homenatge i es va desenvolupar ­aquesta idea per ajudar altra gent que estigués en la mateixa situació que ell», comenta Fran Esmorís, un dels organitzadors del torneig, membre de la junta de l'Empuriabrava-Castelló i cosí de Búfalo.

«Aquest any, la participació ha estat semblant a la segona edició, amb més d'un centenar de participants i molts més visitants. Vam acabar amb l'arrossada popular i va ser un èxit», expressa Esmorís sobre l'edició que es va celebrar aquest any, en què la recaptació s'ha destinat a l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona.

Fixada la quarta edició

Des de l'organització s'ha fixat la data de la quarta edició del torneig BufaLynch. El dissabte 13 de juny del 2020 se celebrarà de nou el torneig benèfic amb l'objectiu de superar la recaptació d'aquest any, tot i que Esmorís es mostra prudent respecte al creixement del torneig: «La previsió és mantenir l'estructura dels últims anys. Més enllà de créixer, volem fer més visible aquest projecte, millorar la qualitat dels serveis que oferim als participants i assistents i seguir ajudant».

Associació BufaLynch

Després de l'èxit de la iniciativa, des de l'organització s'ha conegut recentment una novetat important, i és que es crearà de forma imminent l'Associació BufaLynch per poder desenvolupar iniciatives benèfiques. «El club ha estat una bona plataforma per desenvolupar el projecte i crearem una associació independent per seguir creixent. És una continuïtat del projecte que ens assegurem». L'autonomia que tindrà l'associació homònima al torneig té previst desenvolupar diverses iniciatives per agafar més visibilitat.

Finalment, l'objectiu sempre serà el mateix, ajudar el màxim de gent possible. Esmorís expressa com el desig dels impulsors d'aquesta associació és «que el projecte no sigui un esdeveniment puntual, sinó que tingui una continuïtat en el temps».

A més, el format associatiu ­assegura la transparència i continuïtat per seguir ajudant en la lluita contra la síndrome de Lynch, un camí que seguiran la família i els amics de l'Iñaki Fernández, Búfalo.