Un gol de penal de Joshua King al minut 94 va ajornar de manera inesperada la classificació d'Espanya per a l'Eurocopa de l'estiu que ve. L'equip de Robert Moreno no va fer un bon partit però gràcies al gol de Saúl a la segona part, tenia el bitllet tancat de manera matemàtica fins que Kepa va cometre penal en el descompte. La «roja», però, ho segueix tenint tot a favor per classificar-se i dimarts a Suècia tindrà una nova oportunitat.

Saúl va marcar des de fora de l'àrea, després d'una discreta primera part, però va acabar millor Noruega. Al final, l'1-1 va fer justícia i va espatllar la històrica jornada per un Sergio Ramos que aconseguia el rècord de partits amb Espanya (168), i que a més va veure una targeta groga que li implica sanció per al proper partit.

La «roja» es queda amb 19 punts, sense respondre als triomfs de Suècia (14) i Romania (13) dins el Grup F. Pels noruegs, que es queden amb 10 punts, sens dubte era un dia vital, i el van lluitar fins a aquest llarg descompte. Als espanyols se'ls va ennuegar el partit d'Oslo, per mèrit d'un rival concentrat, ben armat i conscienciat per defensar, i amb qualitat per crear problemes.

Ceballos i Fabián van deixar els primers detalls però després de la primera jugada del partit, el bagatge ofensiu va ser nul. Dins el control repartit, el d'Espanya va ser sense ritme, mentre que els noruecs perdonaven. Odegaard va anar creixent, i King va trobar l'avís amb una rematada franca. Un parell de córner rematats pels noruecs van tancar el primer temps. Espanya necessitava idees i ritme, però la represa va portar solucions ràpidament amb el 0-1.

Ceballos va obrir a Bernat i el rebuig al seu centre li va arribar a Saül, que amb la dreta va fer el 0-1. Noruega va seguir a la seva i la resposta va ser immediata, en un altre córner, amb King. Espanya va buscar refugiar-se en la possessió i Fabián va disparar al pal, però els últims 20 minuts de nou van ser locals, fins que va arribar l'empat.

Kepa arribava tard al xoc, i la pena màxima transformada per King donava l'empat que manté amb vida Noruega. Ahir qui sí que va aconseguir la classificació va ser Itàlia, amb una victòria sobre Grècia. Bèlgica també ja té el bitllet.