La Unió Esportiva Olot es va convertir en el primer guanyador del Trofeu Marca de l'Ham, després de superar el conjunt d'Edu Ortega (0-4) en un duel que va servir per commemorar els quaranta anys d'història del club.

Abans de l'encontre, es va rendir homenatge a la figura de Cristóbal Carrillo, jugador durant més de vint anys, un dels fundadors de la Marca de l'Ham i membre de la junta actual, on va rebre una placa commemorativa del club i una samarreta signada per la plantilla de l'Olot de mans d'una delegació dels garrotxí. A més, el duel va comptar amb l'assistència de l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el vicealcalde, Pere Caselles, i el regidor d'esports de la ciutat, César Barrenechea.

«Entre tots els membres de la junta vam decidir fer alguna cosa especial per aquests quaranta anys de vida del club. Agraïm a la Unió Esportiva Olot que hagi vingut i participat en l'homenatge a Cristóbal Carrillo», va comentar la presidenta de la Marca de l'Ham, Maria Navas, després d'entregar el trofeu al capità olotí, José Martínez. Des del club es vol fixar aquest aniversari perquè tingui continuïtat: «Volem fer la segona edició i celebrar el Trofeu Marca de l'Ham de nou».

La categoria dels olotins es va imposar en l'encontre, on els gols de Joel Arimany (20') i (55'), Salinas (40') i Enric Genís (83') van decantar la balança a favor dels homes de Raul Garrido. El tècnic valencià compta amb un fort accent altempordanès a la plantilla, i és que fins a cinc jugadors de la comarca formen part de l'equip que milita al grup III de la Segona B: Héctor Simón, Pedro del Campo, Pep Chavarría, Alan Baró i Kilian Grant, on aquest últim va ser l'únic que va participar en l'amistós.