Pablo Machín va afirmar ahir durant la seva presentació com a nou entrenador de l'Espanyol -ha signat fins al 30 de juny del 2021- que «hi ha prou temps per revertir aquesta situació», encara que es va afanyar a recordar que parteix amb un «hàndicap», ja que ara mateix l'equip ocupa la penúltima posició a la classificació.

El nou responsable de la banqueta busca un bloc «equilibrat» i que sàpiga «dominar totes les facetes del joc». A més, va comentar que pot adaptar el seu sistema habitual (3-5-2) als jugadors que té. «Com més a prop de l'àrea contrària estiguem millor perquè així les ocasions, d'una forma o una altra, arribaran», va dir.

Machín, amb un existós passat al Girona i una experència breu a Sevilla, es va mostrar convençut que aviat es veuran els resultats en l'àmbit de treball i actitud. «El temps no serà una excusa, tenim jornades suficients», va insistir. «Si som molt negatius tindrem dificultats per aixecar la moral, però procuro treure el costat positiu de les coses», va afegir.

Realitzar un diagnòstic de l'equip és una de les prioritats del nou tècnic de l'Espanyol. «Si el bloc està en aquesta situació és perquè hi ha coses que s'han fet malament, però també algunes s'hauran fet bé. Hem de detectar-les. Una vegada que els resultats arribin, l'ànim de tot el món anirà cap amunt», va reflexionar durant una compareixença de premsa que es va celebrar a l'RCDE Stadium de Cornellà de Llobregat.

Qüestionat per les prioritats de l'equip, va dir que el principal és «conèixer» tots els jugadors. «Tenen qualitat, ho han demostrat abans. La tasca de l'entrenador és treure el màxim rendiment als vímets que tenim. No tinc una vareta màgica, els protagonistes són els futbolistes», va afirmar.

Machín ja té experiència al Sevilla a gestionar una plantilla per a tres competicions, quelcom que de ben segur li servirà a l'Espanyol: «Ara m'he de posar al dia a veure com veig els jugadors i a partir d'aquí prendre decisions. Les competicions són molt llargues i espero que els moments crítics es notin tan poc com es pugui». En qualsevol cas, el torneig que ha de centrar la majoria de focus és la Lliga. «És un any il·lusionant, feia molt que no érem a Europa, però no podem deixar-la mai de costat», va dir. Machín va asseverar que sent una gran «responsabilitat» per deixar l'Espanyol «on es mereix».

Qüestionat igualment per la possible pressió d'acceptar aquest càrrec, l'entrenador, que va agrair en tot moment la «confiança» del club, va apostar per tenir «seny i tranquil·litat» davant qualsevol moment crític que se li pugui presentar a partir d'ara. «Tinc confiança en el meu cos tècnic -integrat, entre d'altres, pels gironins Jordi Balcells i Jordi Guerrero- i en els futbolistes. No vull desgastar-me o perdre el temps en això que anomenen pressió o entorn», va explicar.

Per la seva banda, el vicepresident de l'entitat blanc-i-blava, Carlos García Pont, va afirmar que Pablo Machín «personifica els valors d'humilitat, treball i ambició». «Tot això ens ajudarà a fer una bona temporada. El curs està començant i la sort encara no està llançada», va completar.