L'entrenador Pablo Machín ha afirmat en la seva presentació com a nou tècnic de l'Espanyol fins al 2021, al RCDE Stadium, que "hi ha prou temps per revertir aquesta situació", encara que ha recordat que parteix amb un "hàndicap" per la penúltima posició que ocupa l'equip.

El nou responsable de la banqueta busca un bloc "equilibrat" i que sàpiga "dominar totes les facetes del joc". A més, ha comentat que pot adaptar el seu sistema habitual (3-5-2) als jugadors que té. "Com més a prop de l'àrea contrària estiguem millor perquè així les ocasions, d'una forma o una altra, arribaran", ha dit.

Machín s'ha mostrat convençut que aviat es veuran els resultats en l'àmbit de treball i actitud. "El temps no serà una excusa, tenim jornades suficients", ha insistit. "Si som molt negatius tindrem dificultats per aixecar la moral, però procuro treure el costat positiu de les coses", ha postil·lat.

Realitzar un diagnòstic de l'equip és una de les prioritats del nou tècnic de l'Espanyol. "Si el bloc està en aquesta situació és perquè hi ha coses que s'han fet malament, però també algunes s'hauran fet bé. Hem de detectar-les. Una vegada que els resultats arribin, l'ànim de tot el món anirà cap a amunt", ha reflexionat.

Qüestionat per les prioritats de l'equip, el tècnic ha dit que el principal és "conèixer" tots els jugadors. "Tenen qualitat, ho han demostrat abans. La labor de l'entrenador és treure el màxim rendiment als vímets que tenim. No tinc una vareta màgica, els protagonistes són els futbolistes", ha afirmat.

Machín ja té experiència al Sevilla a gestionar una plantilla per a tres tornejos, una cosa que servirà a l'Espanyol: "Ara m'he de posar al dia a veure com veig els jugadors i a partir d'aquí prendre decisions. Les competicions són molt llargues i espero que els moments crítics es notin tan poc com es pugui".

En qualsevol cas, el torneig que ha de centrar la majoria de focus és LaLiga. "És un any il·lusionant, feia molt que no érem a Europa, però no podem deixar-la mai de costat", ha dit. Machín ha asseverat que sent una gran "responsabilitat" per deixar l'Espanyol "on es mereix".

Preguntat per la possible pressió en acceptar aquest càrrec, l'entrenador, que ha agrair la "confiança" del club, el sorià ha apostat per tenir "seny i tranquil·litat". "Tinc confiança en el meu cos tècnic i en els futbolistes. No vull desgastar-me o perdre el temps en això que anomenen pressió o entorn", ha explicat.

De la seva banda, el vicepresident de l'entitat, Carlos García Pont, ha afirmat que Pablo Machín "encarna els valors d'humilitat, treball i ambició". "Tot això ens ajudarà a fer una bona temporada. El curs està començant i encara la sort no està llançada", ha postil·lat el dirigent blanc-i-blau.