El francès Fabio Quartararo (Yamaha) ha aconseguit aquest dissabte la pole, amb rècord absolut del circuit, per a la cursa de MotoGP del Gran Premi de Tailàndia, en una sessió en la qual s'ha imposat a Maverick Viñales (Yamaha). El líder del Mundial, Marc Márquez (Repsol Honda), ha patit una nova caiguda però sortirà des de la tercera posició a la recerca del seu sisè títol de la categoria.

El de Cervera, que va patir una aparatosa caiguda en els entrenaments de divendres i va passar per l'hospital, ha tornat a pujar a la moto i ho ha fet amb bones sensacions; ha estat segon en la FP4, només per darrere del 'rookie' de Niça, i en la Q2 ha dominat durant gran part de la sessió en una lluita apassionant amb el francès i Viñales.

El líder del Mundial, però, ha arriscat massa, i en la seva última volta ràpida ha caigut a terra al revolt 5 del traçat de Buriram. Tanmateix, l'ensopegada no canvia res. Márquez; serà campió del món de MotoGP, per sisena vegada, aquest cap de setmana si aconsegueix dos punts més que el seu únic rival en la classificació, l'italià Andrea Dovizioso (Ducati), que arrencarà des de la setena plaça.