La Reial Societat ha signat una victòria contundent (1-3) contra l'Espanyol al RCDE Stadium amb dos gols de Willian a la primera part i, just quan el quadre local amenaçava amb remuntar amb l'1-2 al minut 72, Isak ha marcat el definitiu en la següent jugada després d'un error defensiu.

Els bascos van començar amb una marxa més que l'Espanyol. Els d'Imanol van ficar a l'amfitrió al seu camp, tot i que no van crear excessiu perill en els últims metres. Els blanc i blaus tenien problemes per sortir amb la pilota controlada a causa de la intensitat del rival.

A partir del quart d'hora, el quadre català va reaccionar. L'electricitat de Vargas va dinamitzar l'atac local i ara era la Reial la que aguantava enrere. De totes maneres, quan millor estava l'Espanyol, va arribar el primer gol del contrari. Una contra, en el 18, culminada per Willian José silenciava el RCDE Stadium.

Els de David Gallego no es van enfonsar i van seguir insistint, encara que el quadre 'txuri-urdin' estava ben plantat enrere. A més, tampoc es conformava amb el marcador. La velocitat de l'atac visitant creava nervis i desajustos en la defensa blanc i blau. El centre del camp local tampoc tenia les idees clares en la sortida.

Era qüestió de temps fins que arribés el segon de la Reial Societat. El 0-2 va aparèixer en el minut 34 de la mà, de nou, de Willian Josep. L'atacant va rematar una passada de Portu després que Diego López rebutgés el primer xut a porteria. Cornellà-el Prat va donar pas als primers xiulets.

A la represa, l'Espanyol va pressionar l'àrea de Moyà buscant una remuntada que semblava molt complicada. La Real, per la seva banda, gaudia d'avantatge i minimitzava els riscos en les seves sortides, controlant els temps i buscant espais sense cap pressa.

Gallego buscava solucions a la banqueta i va donar entrada a Pedrosa. En el 60, Granero va disposar de la millor ocasió per als locals, rematant de cap i obligant a Moyà a estirar-se i enviar la pilota a córner. La presència de l'amfitrió en l'àrea contrària era cada vegada més gran.

La reacció de l'Espanyol es va culminar en el minut 72 gràcies a un robatori de Marc Roca per banda dreta. Campuzano es va escórrer cap als dominis de Moyà i va forçar una diana en pròpia porta de Zaldua. El guió del xoc havia canviat, tot i que l'alegria va durar molt poc en el RCDE Stadium.

Just en la següent jugada, un error d'Calero va entrenar la pilota Isak, que va córrer amb velocitat a l'àrea de Diego López i va signar un xut creuat per posar el 1-3 en el lluminós. Era la sentència a un partit que enfonsa l'Espanyol i consolidar a la Reial Societat a la zona alta.

Fitxa tècnica:

Espanyol: Diego López; Víctor Sánchez, Lluís López, Calero, Dídac Vilà (Pedrosa, min.57); Marc Roca (David López, min.80), Darder, Granero (Campuzano, min.65); Vargas, Wu Lei i Calleri.

Reial Societat: Moyà; Zaldua (Li Normand, min.80), Elustondo, Diego Llorente, Monreal; Zubeldia, Merino (Zurutuza, min.84), Odegaard; Portu, Oyarzabal i Willian José (Isak, min.65).

Gols: 0-1: Willian Josep, min.18. 0-2: Willian Josep, min.34. 1-2: Zaluda (p.p.), min.72. 1-3: Isak, min.74.

Àrbitre: Be Vega (Comitè càntabre). Va mostrar targeta groga a Granero (min.27).

Incidències: Partit de la cinquena jornada de Laliga Santander disputat al RCDE Stadium davant 19.173 espectadors.