El Consell de Ministres ha concedit aquest divendres la nacionalitat espanyola al futbolista del Barcelona Ansu Fati, que va debutar amb el primer equip blaugrana el passat 25 d'agost, en la segona jornada de Lliga, amb 16 anys.

Nascut a Guinea Bissau el 31 de desembre del 2002, Anssumane Fati es va convertir llavors en el segon jugador més jove a vestir l'elàstica del Barcelona després de Vicenç Martínez Alama, que ho va fer en la campanya 1941-42 quan tenia 16 anys i 280 dies.

El passat 31 d'agost, a Pamplona, el davanter va aconseguir una nova marca, en convertir-se en el barcelonista més jove (16 anys i 304 dies) a marcar amb l'equip a LaLiga, en superar Bojan Krkic i Lionel Messi.

En la seva reunió d'avui i a proposta de la ministra de Justícia, Dolores Delgado, el Consell de Ministres va aprovar un reial decret pel qual es concedeix la nacionalitat espanyola per carta de naturalesa a Ansu Fati, cosa que li permetrà participar en el pròxim Campionat del Món del Brasil Sub-17, que començarà el dia 26 d'octubre.

La sol·licitud ha estat presentada per la Reial Federació Espanyola de Futbol amb el suport del Consell Superior d'Esports (CSD).

L'extrem dret va abandonar el 2013 les files del Sevilla per signar pel Barcelona amb el qual té contracte segons la legislació FIFA contemplada per als menors d'edat fins a l'any 2022, amb una clàusula de rescissió de 100 milions d'euros.